Det behøver slet ikke at være forbudt at spise søde sager i december. Der er nemlig masser af lækkert juleslik, du kan spise, som er sundt.

Glaseret æbler
Glaseret æbler hører helt klart julen til og er lækkert som juleslik. Varm noget sukker på en pande, indtil det er smeltet til karamel. Hæld det op i en skål, og vent æblerne i. Det letteste er, hvis du sætter æblerne på en pind inden. Vend til sidst æblerne i lidt kokosmel. Mums, det er lækkert! [faktaBox]

Fyldte dadler
Prøv at fylde et lille stykke clementin eller et stykke æble i en dadl. Det smager supergodt, og det er både en sund, frisk og lækker måde at spise juleslik på.

Mørk chokolade
Det er faktisk ikke så usundt at spise chokolade, som du måske tror. Du skal bare vælge det mørke chokolade. Et stykke mørk chokolade om dagen er helt okay, så erstat julekalenderen med den lyse chokolade med et lækkert stykke mørk chokolade som juleslik.


Tørret frugt
Tørret frugt er supersundt, og der er mange forskellige slags at vælge imellem, blandt andet figner, abrikoser og dadler. Hvis du synes, det er lidt kedeligt at spise dem, som de er, kan du jo dyppe det i noget smeltet, mørk chokolade. Det smager bare supergodt som juleslik!

Nødder
Det er sundt at spise nødder, så vælg bare valnødderne, hasselnødderne, mandlerne, pistacienødderne eller nogle af de mange andre slags nødder, når der bliver sat juleslik på bordet.Honningkager
Der findes mange opskrifter på sunde honningkager, fordi der skal honning i i stedet for sukker. Og så smager honningkager jo bare skønt.

Prøv også:

Lav lækkert julekonfekt.

æbleskiver, opskrift, veninder, venindehygge, ideerÆbleskiver til alle veninderne.

Bag de lækreste pebernødder.