Overrask dine veninder med de lækreste hjemmelavede flødeboller. Her får du opskriften.

Det skal du bruge:
500 gram marcipan
300 gram sukker
1 dl vand
150 gram pasteuriserede æggehvider
250 gram chokolade

1: Først skal du lave en marcipanbund.
Skær en rulle marcipan ud i cirka 25 stykker. Derefter lægger du dem på en bageplade og bager dem ved 180 grader i 5-8 minutter.

2: Så skal du lave guffet…
Kog sukkeret sammen med 1 dl vand. Lad det koge i 2 minutter. Pisk æggehviderne let og tilsæt langsomt sukkerlagen. Guffet piskes stift med en håndmikser i cirka 10 - 15 minutter. Guffet skal piskes så stift, at du kan vende skålen på hovedet, uden at guffet falder ud.

Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en plasticpose, hvor du klipper det ene hjørne af, så du har en sprøjtepose. Bag flødebollerne i 5 minutter ved 180 grader, så de får en fast overflade, men pas på de ikke bliver brune.

3. Chokoladen skal smeltes…
Smelt noget mørk chokolade i et vandbad. Det er vigtigt, at det er en god chokolade med et højt kakaoindhold, for så bliver flødebollerne bedst.

Hvis du har lyst, kan du også bruge hvid chokolade. Pynt eventuelt flødebollerne, som du har lyst til, og stil dem et koldt sted, til chokoladen størkner.

Her er så de lækre flødeboller. Velbekomme!

Psst…
Det er vores søde layouter på Vi Unge, der har lavet de lækre flødeboller. Vi fik lov at smage dem her på redaktionen, og de kan VIRKELIG anbefales!

Prøv også disse opskrifter:

Bag lækre pandekager.

opskrift, smoothie, sundhed, mellemmåltid

Lav en skøn smoothie.

Sund weekendslik.

Tjek de her slik-myter ud: 

7 myter om slik, chips og andre søde sager