Teenagepigerne fra bloggen Plat du Jour har udgivet kogebogen "Kom med i vores køkken". Prøv deres lækre opskrift på en sprød pizza!

Læs også: Ugens blogger - Plat du Jour

DU SKAL BRUGE:
(Til 4 personer)

Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 ½ tsk salt
1 tsk honning
425 g hvedemel
75 g rugmel

Fyld:
3 spsk olivenolie
8 skiver parmaskinke
150 g artiskokhjerter fra dåse eller glas
2 bøffelmozzarella
Salt og peber
4 grønne asparges
½ potte frisk basilikum
4 spsk god grøn pesto

SÅDAN GØR DU:
Rør gær og vand sammen, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud i vandet.

Tilsæt de to typer mel lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel ud på bordet, og ælt dejen godt og længe. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter, gerne lidt længere.

Tænd ovnen på 225 grader. Del dejen i to, og rul ud til to tynde bunde. Fordel bundene på 1-2 bageplader med bagepapir. Pensl hver bund med 1½ spsk olie. Læg parmaskinke, artiskokhjerter og mozzarella i tynde skiver på bundene. Krydr med salt og peber. Bag pizzaerne i 15-20 minutter, eller til skorpen er sprød.

Knæk den nederste træede del af aspargesene af. Skær aspargesene i strimler på den lange led med en kartoffelskræller, og læg dem på den varme pizza. Pynt med masser af frisk basilikum og klatter af grøn pesto.


Psst... Få flere opskrifter i Christine og Josephines superlækre kogebog, som kan købes for 199,95 kroner i boghandlere landet over.

Læs også: Opskrift - Burger med kylling og guacamole