Uhm … haps, haps, haps! Der er ikke noget så nice som en frisk skål sød og syrlig koldskål midt på sommeren! Og skal den være rigtig god, kan man lave den selv. Vi har også fundet noget ekstra lækkert og sundt tilbehør, som kan gøre din koldskål til den allerbedste!

HVAD SKAL MAN BRUGE TIL KOLDSKÅL:

1 l gammeldags kærnemælk
2 bægre pasteuriserede æg
2-3 spsk. sukker
fintrevet skal af 1-2 økocitroner
1 tsk. vaniljepulver (eller -sukker)

Sådan gør du:
Rør med et piskeris æg, sukker og vanilje lyst og luftigt i mindst 5 minutter. Rør kærnemælken i, og smag til med citronskal og eventuelt lidt af saften, alt efter hvor syrlig du kan lide den. Stil den koldt, til den skal spises.

Læs også: Spinatsalat med jordbær

TILBEHØR:

Hvis du også er træt af de kedelige kammerjunker, kan prøve lidt af det her:

Friske bær
Skyl nogle friske jordbær og skær dem i skiver - drys dem på, og straks har du det perfekte tilbehør til din koldskål. Du kan også bruge friske hindbær, blåbær eller brombær.

Ristede havregryn med sukker
Hvis du har mod på det, kan du hive en pande frem og riste lidt havregryn med sukker i noget fedtstof på panden. Så har du hurtigt noget sødt og sprødt tilbehør, som smager vildt godt!

Læs også: Lav din egen müsli

Søde frugter
Du kan også købe et par ferskner, æbler og bananer og skære dem i skiver. Det er både et sundt og læx alternativ til kammerjunkerne!

Så er der serveret, tøser! Mums …

Find masser af andre lækre opskrifter på femina.dk.