Det skal du bruge til 10-12 stk.
25 g gær
1½ dl mælk
150 g hvedemel
1½ dl mælk
cirka 300 g fint hvidt hvedemel
150 g smør
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
125 g køligt smør til indrulning
æg til pensling

Læs også: Bag lækre frugt-muffins

Sådan gør du: 

• Varm 1½ dl mælk til den er lillefingervarmt, og rør gæren ud i.

• Pisk de 150 g mel i, og lad dejen stå, mens resten laves.

• Lun resten af mælken ganske lidt.

• Smuldr smørret i resten af melet, og rør mælken i sammen med salt og sukker.

• Ælt de to deje sammen. Dejen skal være ret blød, smidig og elastisk.

• Stil den til hævning et køligt sted i cirka 3 timer.

• Tag den ud, og rul den til en aflang plade på et melet bord. Skær smørret i meget tynde skiver, og læg det på den ene halvdel. Det må ikke være iskoldt, men heller ikke blødt.

• Fold dejen ind over. Rul den ud på tværs af folden til normal størrelse. Fold nu tre gange, og rul igen. Gør det 3-4 gange. Husk hele tiden at have lidt mel på bordet.

• Rul den nu ret tyndt ud, og del den i to aflange stykker. Skær dem hver i 5-6 trekanter.

• Rul dem til et horn ved at starte fra den brede ende.

• Stil dem på en plade og vend det nedad, der hvor du har føjet dem sammen.

• Lad dem efterhæve i ½ time.

• Pensl med æg og bag dem på næstnederste rille i en 230° varm ovn i 15-20 minutter. De må gerne være lidt bløde indeni.

• Lad dem afkøle på en rist, når de er færdibagte.

Læs også: Bag de bedste brownies

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenemad!

Alt du skal vide om morgenmad