Mad & opskrifter

Lav lakrids-flødekarameller i mikroovnen

Af Stine Kærsgaard 15. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Uhm! Med opskriften her bliver det bare ikke nemmere at stille sin lækkersult!

Hører du til blandt den lidt utålmodige type? Men elsker du stadig hjemmelavede, lækre ting?

Så bliver du nok ellevild, når du hører om den her opskrift: Bløde, lækre flødekarameller – med lakrids – som du kan lave uden det store besvær, for mikroovnen klarer det meste af arbejdet for dig. Hvor smart er det lige?!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Nutella-kage med kun to ingredienser

Det eneste, der skal til, er, at du blander ingredienserne i en stor skål og fyrer det hele ind i mikroovnen. Easy peasy!

Det skal du bruge til 20-30 stk.:

1 dl piskefløde

½ dl mørk sirup

2 spsk. glukose-sirup

½ dl rørsukker

1 spsk. lakridspulver (kan godt undlades, hvis du ikke er den store lakridselsker)

Læs også: Opskrift: Oreo milkshake

Sådan laver du dine lakrids-flødekarameller:

Bland alle ingredienser i en stor skål, som kan tåle at komme i mikrobølgeovn. Blandingen koger meget op, så skålen skal være så stor som overhovedet muligt!

Når du har sat massen ind i mikrobølgeovnen, så giv den fem minutter ved 700 W, rør herefter, og giv den i yderligere to minutter i mikroovnen.

Tag karamelmassen ud, hæld den i en form med bagepapir, og lad den så køle af.

Til sidst kan du så skære den afkølede karamelmasse i mindre stykker (pas på, hvis den stadig er varm indeni!)

Tip:

Opbevar karamellerne i en fin dåse med låg og giv dem som gave!

Kilde: Isabellas

Er du afhængig af at snacke? Se her, hvad du kan gøre:

Hjælp!Jegerafhængigafat”snacke”

Hvis du er afhængig af at snacke i løbet af dagen, så sørg først og fremmest for at det er sunde ting, som du putter i munden. Skær gulerods- og æblestænger ud, som du har i køleskabet – det er meget bedre end en pose chips!
Foto: Shutterstock
Hvis dine tanker kun kredser om mad, og alle de lækre snacks der gemmer sig ude i skabet, så prøv at gå eller løbe en tur. Sæt yndlingsplaylisten på, og pludselig glemmer du alt om, at du er lidt snack-sulten.
Foto: Shutterstock
Vi snacker tit, fordi det bare er megahyggeligt – og vi gør det måske endnu mere, når vi laver hyggelige ting så som at se serier eller film. Prøv at vænne dig til at hygge dig UDEN, at du behøver at spise samtidig. Lav eventuelt en kop grøn the i stedet for, hvis du gerne vil gøre det hyggeligt.
Foto: Shutterstock
Musik gør altid en hammerglad. Så hvis du gerne vil aflede dine tanker fra kanelgiflerne i skabet så sæt dit yndlingsnummer på, syng med og dans rundt!
Foto: Shutterstock
Når du ikke har snacket hele dagen lang, vil du være mere sulten til aftensmaden. Det er skønt at være sulten og have god appetit, når man sætter sig ned for at spise, og du vil faktisk også nyde maden mere, hvis du er rigtig sulten. Tænk over det, når du får lyst til at snacke sidst på eftermiddagen!
Foto: Shutterstock

MestLæste