Det kan godt være, at det ikke helt er december endnu, men derfor kan man altså sagtens hygge sig med at bage lækre julesmåkager og pynte dem rigtig fint! 

Vi har fundet en opskrift på peberkager, som du kan stikke ud i din yndlingsform og pynte med glasur og krymmel. 

Psst... Der er mange flere lækre juleopskrifter i det nye Vi Unge-blad, som du kan købe i supermarkeder og kiosker lige nu! 

Peberkager med pynt

(mange)

Ingredienser 
125 g smør
100 g muscovadosukker eller brun farin
4 spsk. mørk sirup
325 g hvedemel
1 knsp. salt
1 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt sort peber
½ tsk. stødt allehånde

Sådan gør du:

Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle under omrøring. Sigt mel, natron, salt, ingefær, peber og allehånde i en skål, og rør den smeltede sukkermasse i. Rør, til dejen er fast og nem at arbejde med.
Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse på et melstrøet bord (dejen er nemmest at arbejde med, når den er lun, så brug den med det samme). Stik figurer ud efter ønske, og bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 170° i 8-10 minutter, eller til de er gyldne og bagte.
Lad dem køle af på pladen.

Du kan også bage: Superfine julebrownies

Glasur 
Denne opskrift er på hvid glasur, så kommer du flydende frugtfarve i, skal du bruge lidt mere flormelis. Men pas på, glasuren ikke bliver for tyk, så kan du nemlig ikke "tegne" i den.
½ dl pasteuriseret æggehvide (1 bæger)
ca. 150 g flormelis
Evt. frugtfarve

Tip! 

Du kan sagtens bage kagerne i god tid og gemme dem i en lufttæt beholder i 1-2 uger. Så kan du pynte dem sammen med dine veninder, når de kommer på besøg! 

Det er så hyggeligt at bage julesmåkager. Du kan se, hvordan stjernerne julehygger i det her galleri: 

De kendte julehygger