Når du vågner om morgenen, er det mange timer siden, du sidst spiste, og din krop har derfor brug for at blive tanket godt op. Hvis den bliver det, risikerer du ikke at få lyst til et wienerbrød klokken 10 og et stykke chokolade klokken 11. Et godt morgenmåltid kan også hjælpe til, at du bedre kan koncentrere dig i skolen.

Lad os kigge på de dårlige undskyldninger...
* Jeg har ikke tid til morgenmad
Det tager ikke mere end et minut at hælde havregryn, mælk og lidt sukker op i en skål, og du kan jo sagtens spise, mens du tager makeup på. Gør det lidt mere spændende med lidt frugt ovenpå.

Læs også: Tre tips til hurtig morgenmad

* Morgenmad siger mig ikke noget
Vær kreativ! Morgenmad behøver ikke bestå af en dødssyg portion cornflakes med lunken mælk. Hvorfor ikke lave dig en sund smoothie, lune noget lækkert rugbrød i ovnen eller brødristeren og spise en skive melon? Husk at forberede om aftenen, hvis du er typen, der står op i sidste øjeblik.

* Jeg er ikke sulten om morgenen
Hvis du virkelig ikke er sulten kl. 7, kan du tage en lille morgenmadsmadpakke med, som du kan spise i dit første frikvarter eller måske lige inden kl. 8.

Læs også: Sund morgenmad der smager af dessert

Tips til lækker morgenmad:

* Frugt/grønt, kornprodukter og magre mejeriprodukter er, hvad den ultimative morgenmad skal bestå af.

* Det er fint at spise brød til morgenmad - vælg et groft brød og kom en skive mager ost eller noget syltetøj på.

* Spis altid frugt til din morgenmad. Det kan være en bananmad, peberfrugt oven på din ostemad, et stykke melon eller et æble. Du kan også lave en lækker smoothie, som består af frugt og yoghurt.

* Havregryn med mælk er nemt, hurtigt og supersundt. Du kan pifte den klassiske morgenret op med lidt frugt i tern eller friske bær, ligesom du kan lave havregrød, hvis du er mere til det varme.

Herunder kan du se ti mellemåltider, der giver energi!

Yay! 10 mellemmåltider der giver energi