Tirsdagen efter fastelavn er ifølge traditionen pandekagedag, og det er jo i dag! Dagen er den perfekte undskyldning for at fyre op under panden og spise bjergevis af de lækre kager med lige den topping, du har lyst til.
Læs også: Søde lakridskys
Vores yndlings-toppings er:
Nutella og banan
Sukker og citron
Flormelis og syltetøj
Vaniljeis og friske bær
Læs også: Nutellakage med to ingredienser
Men hov, hvordan laver man lige de der pandekager? Vi har samlet de bedste opskrifter på pandekager i galleriet, og der er også en til både glutenallergikere og veganere.
Det er pandekagedag!


Grundopskrift på pandekager
150 gram hvedemel
Fire deciliter mælk
Tre æg
Lidt salt
Smør til stegning
Pisk alle ingredienser, undtagen smør, sammen til en let dej. Steg pandekagerne i smør, indtil de er gyldne og sprøde.


Chokoladepandekager
150 gram hvedemel
Fire deciliter mælk
Tre æg
En spiseskefuld kakaopulver
To teskefulde sukker
Lidt salt
Smør til stegning


Amerikanske pandekager
150 gram hvedemel
Fire deciliter mælk
Tre æg
En teskefuld bagepulver
En spiseskefuld sukker
Lidt salt
Smør til stegning


Veganske blåbærpandekager
150 gram mel
Halvanden deciliter soyamælk
To teskefulde bagepulver
En spiseskefuld sukker
En knivspids salt
Rapsolie til stegning


Glutenfrie pandekager uden tilsat sukker
To modne bananer
To æg
En deciliter mandelmel
En teskefuld HUSK
Smør til stegning


Chokoladepandekager
150 gram hvedemel
Fire deciliter mælk
Tre æg
En spiseskefuld kakaopulver
To teskefulde sukker
Lidt salt
Smør til stegning