Det behøver ikke at være kedeligt, bare fordi det er sundt. Du kan faktisk lave en meganice brunch, som smager supergodt, og som er fedtfattig og helt uden mel og sukker. Prøv alle de gode brunch opskrifter lige herunder.

Banan-pandekager

Det skal du bruge:
1 moden banan
1 æg
1 dl mælk
1 dl havregryn
Evt. lidt salt, kanel og kardemomme

Sådan gør du:
Mos bananen og rør de andre ingredienser ud i mosen. Lav pandekagerne ret små - så bliver de bedst. Læg en stor skefuld på en varm pande og steg et par minutter på hver side. Hvis du gerne vil undgå sukker, kan du pynte pandekagerne med skyr, honning og bær i stedet for sirup.

Læs også: Nem og nice opskrift på vafler

Skyr med bær og nødder

Det skal du bruge:
Skyr
Frosne blåbær
1 håndfuld mandler
1 økologisk lime

Sådan gør du
Hæld de frosne blåbær i en skål og varm dem i mikroovnen i cirka 3 minutter, så de bliver halvt flydende. Hæld lidt skyr op i nogle serveringsglas, og hæld de flydende blåbær ovenpå. Hak mandlerne groft og drys dem oven på blåbærrene. Vask din lime og riv limeskallen på et rivejern. Drys som det sidste limeskallerne oven på mandlerne.

Læs også: Glutenfrit brød: 3 nemme opskrifter

Scrambled eggs med kalkunbacon

Til 2 personer:
2 store æg (eller tre små)
½ dl mælk
Lidt salt og peber
Kalkunbacon

Sådan gør du:
Pisk æg og mælk sammen med et piskeris og tilsæt salt og peber. Hæld det på en varm pande og rør rundt i det, mens det bliver stift. Kalkunbacon er sundere end almindelig bacon, så brug det som alternativ. Du kan stege det sprødt på en pande, eller hvis du helt vil undgå fedt, kan du stege det i mikroovnen i et par minutter, indtil det er sprødt.
Servér det hele med lidt ketchup til.

Tip!
Skær lidt frisk frugt ud og servér det til din brunch - for eksempel lidt melon, æbler i både eller ananas i skiver.

Læs også: 20 idéer til morgenmad

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Alt du skal vide om morgenmad