Det allerbedste i verden er jo en nybagt chokolade cookie og et koldt glas mælk, ikke? Chokolade cookies er lækre hele året rundt, og de er perfekte til enten at dele ud i klassen eller at fråde helt selv. Haps!

Læs også: Ikke til chokolade cookies? Bag Taylor Swifts søde chai cookies

Denne her opskrift er helt vildt nem. Du kan helt sikkert finde alle ingredienserne ude i køkkenskabene, og så tager det altså ingen tid at lave de her cookies. Faktisk kan du hive en plade nybagte chokolade cookies ud af ovnen om et kvarter, hvis du går i gang med at lave dem nu. Hvad venter du på!?

Ingredienser til chokolade cookies:

200 g hvedemel
200 g mørk chokolade
250 g brun farin
2 æg
1½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
1 dl neutral olie
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
 

Sådan laver du chokolade cookies:

Rør vaniljesukker, brun farin, æg og salt sammen. Tilsæt mel, kakao, bagepulver og rør godt rundt. Hak chokoladen i grove stykker, og rør dejen sammen med olien. Vend dejen godt, så det hele samler sig.
Brug en ske til at forme dine chokolade cookies. De kommer til at flyde meget ud, så pas på, du ikke laver dem for store. Der skal cirka være 8-10 på en bageplade.
Bag dine chokolade cookies i 10-12 minutter i ovnen ved 180 grader.

Læs også: Test: Hvilken kage er du?

Tip: Du kan udskifte den mørke chokolade med hvid eller mælkechokolade, hvis du bedre kan lide det! Du kan også bruge nødder.

Chokolade cookies uden mel:

Hvis du vil lave en glutenfri version af de lækre chokolade cookies, kan du erstatte hvedemelen med en anden slags mel (for eksempel majsmel eller kartoffelmel).

Lav en lækker sommersnack med dine chokolade cookies og is:

Er det lidt varmt? Så kan du lave den lækreste sommersnack med dine cookies. Vent til de er kølet helt ned, og put så et lag af din yndlingsis på bagsiden af en cookie. Smæk en anden cookie ovenpå og BANG, så har du en cookie-sandwich med is!

Psst ... Hvis det skal være lidt sundt, kan du lave en lækker bananis. Du skal kun bruge to ingredienser:

Det skal du bruge:
Tre overmodne bananer
En dåse kokosmælk

Sådan gør du:
Skræl bananerne, og skær dem i mindre stykker på cirka en centimeters tykkelse. Put dem i en frysepose, og læg dem i fryseren i et par timer. Stil kokosmælken i køleskabet, samtidig med at du lægger bananstykkerne i fryseren.
Når kokosmælken er kold, og bananstykkerne er frosne, skal begge dele hældes i en god blender, der kan klare at blende is. Det kan godt tage lidt tid at få blandingen helt jævn og cremet, men det er det hele værd!

Læs også: Bag de bedste brownies

Når isen har fået den rigtige konsistens, skal den spises ret hurtigt. Hvis den står for længe smelter den nemlig, og så får den en lidt slimet konsistens.
Hvis du vil give isen et lille twist, kan du prøve at blende blandingen med en kæmpe skefuld peanut-butter og nogle dadler! Ben & Jerrys, go home! 

Læs også: De lækreste chocolate chip pandekager

Har du ikke fået den sygeste lyst til cookies nu?

Instagrams vi savler over