Det tager cirka 15 minutter plus bagetid at lave amerikanske pandekager - og det er alle sekunderne værd! Amerikanske pandekager er nemlig et musthave på brunchbordet, og de bliver ALTID spist op! Du kan lave pandekagerne til dig selv, hvis du har brug for en sløv morgen med lidt ekstra lækkert til ganen. Du kan også lave dem til dine forældre, som vil elsket at blive vækket med morgenmad på sengen.

Læs også: Anderledes amerikanske pandekager - prøv chocolate chip pandekager!
 

Ingredienser til amerikanske pandekager

300 g hvedemel
4 spsk sukker
4 tsk bagepulver
1 tsk salt
2½ dl kærnemælk
2 dl letmælk
2 æg
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
½ dl smagsneutral rapsolie til stegning
Lidt flormelis til pynt
 

Sådan laver du amerikanske pandekager

1. Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Prøv også opskriften: Fastelavnsboller med vaniljecreme og glasur

2. Pisk kærnemælk med mælk og æg og rør det i melblandingen, mens der piskes, indtil dejen er tyk og jævn. Tilsæt reven citronskal og saft.

3. Bag de amerikanske pandekager i olien. Dejen fordeles bedst med en ske. Bag to amerikanske pandekager ad gangen på en slip-let pande.

Prøv også opskriften: Chokoladekage - når det bare skal smage godt

4. Når overfladen er fyldt med bobler, vendes de amerikanske pandekager med en paletkniv. Bag til pandekagerne er gyldne.

5. Server de amerikanske pandekager med et drys flormelis og nyd dem sammen med veninder eller familie. Mhmm!

Kilde: Soendag.dk

De amerikanske pandekager kan varieres på forskellige måder. Hvis du gerne vil have endnu mere lækker syrlighed i dine pandekager, kan du tilføje en håndfuld blåbær til dejen. Du kan også erstatte citronskallen og citronsaften med chokoladeknapper for at gøre dem sødere (og husk så, at servér dem med ekstra syndig flødeskum for at gøre dem superlækre! Haps!).

I galleriet kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Alt du skal vide om morgenmad