Ender du altid med at spise den samme kedelige rugbrødsmad til frokost? Det er der slet ikke nogen grund til, for du kan nemlig sagtens lave en rigtig sund og lækker frokost til dig selv - eller dine veninder - med rigtig få ingredienser.
Se bare de fem frokost-favoritter herunder!

Læs også: 5 supersunde juiceopskrifter

Pita-pizza

Det skal du bruge:
Pitabrød (vælg de grove, hvis du vil have lidt sundere pizzaer)
1 spsk. tomatsauce
1 håndfuld revet mozzarellaost
2 cherrytomater
Basilikum
Pepperoni

Sådan gør du:
Det kunne ikke være nemmere! Læg pitabrødene på en plade med bagepapir. Smør dem med lidt tomatsauce, og fordel fyldet. Pynt med cherrytomater, og bag pizzaerne ved 200 grader i ti minutter. Pynt med frisk basilikum, og servér!


Læs også: Sund fra A - Z

Fem frokost-favoritterSandwich med avocado og chorizo

Det skal du bruge:
1 grovflute/bolle
1 spsk. pesto efter eget valg
2-3 salatblade (vi anbefaler spinat eller rocula)
4-5 stænger af rød peber
3 avocado-skiver
2 skiver frisk mozzarellaost
4-5 skiver chorizopølse - eller en anden pølse, du elsker.

Sådan gør du:
Hvis du vil have dit brød lunt og sprødt, kan du give det tre-fem minutter i ovnen ved 200 grader. Imens kan du skære avokado, peberfrugt, mozzarella og salat. Tag brødet ud, og smør det med pesto. Derefter lægger du salat, skiver af rød peber, avokado, mozzarella og chorizo i din sandwich.

Voila, så har du klassens lækreste frokost!

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Fem frokost-favoritterWraps med æg og skinke til 2 personer

Det skal du bruge:
3 æg
2-4 skiver skinke
Lidt hakket persille
Lidt hakket basilikum
1 stor spsk. god mayonnaise
Salt og peber
Et drys paprika
2 tortilla wraps
Salatblade

Sådan gør du:
Kog æggene i otte minutter, og pil dem. Når de er afkølet, kan du hakke dem i tern. Skær dine skinkeskiver ud i nogle strimler, og bland dem derefter sammen med krydderurter og mayonnaise. Smag derefter til med salt, peber og paprika. Nu er du klar til at rulle din wrap. Læg salatblade og din blanding i wrappen, og rul!

Læs også: Sådan laver du blødende chokoladekage

Fem frokost-favoritterDejlig omelet med tomat og bacon

Det skal du bruge:
4 æg
½ dl mælk
Lidt salt og peper
En klat smør
En håndfuld tomater
175 g kartofter
75 g bacon i tern (du kan også bruge skinkestrimler)
En håndfuld frisk basilikum
Et par skiver rugbrød

Sådan gør du:
Hvis I har nogle kartofter liggende i køleskabet fra i går, kan de sagtens bruges. Ellers skræller du nogle nye og koger dem 15-20 minutter, til de slipper gaflen let. Skær kartofler og tomater i tern. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en sammenhængende masse. Hæld massen på en pande med svag varme, når smøren er smeltet. Hæld derefter fyldet og stegt bacon ovenpå æggemassen, og lad det stå ved svag varme i ti minutters tid. Når omeletten er fast, er den færdig. Drys med basilikum, og rist et stykke rugbrød i brødristeren. Så er du klar. Uhm!

Læs også: Mad mod bumser

Fem frokost-favoritterKreative madder

Det skal du bruge:
1-2 stykker rugbrød eller andet groft brød
Philadelphia smøreost
Lidt cherry tomater
1 avokado
Salt og peber
Evt. lidt grillkrydderi

Sådan gør du:
Først og fremmest skal du finde frem til, hvordan dine kreative madder skal se ud. Måske er du mere til mozzarella og seranoskinke eller en helt tredje sammensætning.

Rist dit rugbrød, hvis du vil have det sprødt. Derefter smører du blot lidt Philadelphia på brødet og putter hakket tomat og avokado på. Krydr med salt, peber og måske lidt grillkrydderi eller krydderurt. Wupti!

VELBEKOMME!