Identitet

Sommerhygge på de danske øer

Af 0 5. juli 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi elsker sommerferie, og man behøver slet ikke rejse til udlandet for at besøge de hyggeligste ferieøer – dem har vi nemlig mange af i Danmark! Her kan du læse om tre af vores favoritter!

Sommerferie i Danmark behøver slet ikke at være kedeligt. Der findes nemlig mange smukke og hyggelige øer, som er perfekte at besøge om sommeren! Man kan blandt andet opleve en masse smuk natur, god musik og de dejligste strande midt i det danske øhav!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fun fact om danske øer: Der er faktisk hele 1.419 øer i Danmark, men det er kun 443 af dem, der har et navn! Og så bor der altså kun mennesker på 75 af øerne!

Der er altså MANGE øer at vælge imellem, og nedenfor kan du læse om tre af vores favoritter.

Samsø:

Samsø ligger i Kattegat mellem Jylland og Sjælland. På Samsø er der mulighed for at både at opleve god musik, natur, hyggelige landsbyer og bade på de dejligste strande. For eksempel afholdes der hvert år Samsø Festival i uge 29, og så har Samsø verdens største labyrint, som er på størrelse med hele 12 fodboldbaner!

Læs også: Test: Hvordan bliver din sommer?

Møn:

Møn ligger ud for Sydøstsjællands kyst. Hvis du elsker natur og at bade, er Møn lige noget for dig! På Møn ligger nemlig Møns Klint, som er et seks kilometer langt kridtbjerg (det er virkelig smukt!), og så er Møn kendt for virkelige gode badestrande – og is! På Møn kan man også komme ud at sejle, sove i naturen eller prøve at snorkle i havet!

Bornholm:

Bornholm ligger i den allerøstligste del af Danmark og bliver af mange kaldt for Solskinsøen eller Klippeøen. På Bornholm er der en masse ting man kan lave; om man er til hygge på stranden, natur eller vil give sig i kast med at lave sine helt egne bolsjer! Øen er blandt andet kendt for dens helt specielle rundkirker og borgruinen Hammershus, og hvert år i august afholdes Wonderfestiwall, hvor man kan høre en masse god musik!

Hvilken dansk ø synes du er den allerhyggeligste?

Læs mere om

MestLæste