Pige med et stort smil
Identitet

Smil mere: Her er 8 gode grunde

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 2. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Smiler du lige nu? Ellers kommer du til det, når du har læst alle de her fordele ved et smil.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Cæcilie M. Svenningsen.

Du smiler sikkert allerede rigtig meget, men mon ikke du kan klemme et smil eller to mere ud af dig selv i dag?

Læs også: 10 tips til flere smil i hverdagen

Der er nemlig en masse undersøgelser, der viser, at smil er godt på ALLE måder.

Læs også: 25 små ting, du får det bedre af

Når du har læst de her otte grunde, vil du helt sikkert bare have lyst til at smile konstant.

8grundetilatsmile

Smil smitter. Andre mennesker bliver glade af at se dig smile, og de fleste kommer automatisk til at smile tilbage til dig.
Smil udskiller endorfiner i kroppen. Endorfiner gør dig positiv, gladere og i bedre humør. Et smil udskiller også dopamin i hjernen, som er et signalstof, der er forbundet med læringscenteret i hjernen, så du faktisk også bliver mere kreativ og bedre til at løse opgaver.
Når du smiler, fremstår du mere glad og imødekommende, og fremmede mennesker vil i højere grad henvende sig til dig. Det er jo meganice, hvis du er ude på at score eller finde nye veninder.
Smil modvirker stress. Hvis du skal tackle en opgave, som du føler dig lidt presset over, så prøv at gøre det med et smil. Forskere har nemlig bevist, at et smil kan mindske stresssymptomer som hurtig hjertebanken.
Det er sommer, vejret er godt, og der er ferie lige om lidt. DET skal man da smile lidt af.
Et smil gør dig (og får dig til at føle dig) smuk. Vi kender vist alle de dage, hvor vi ikke føler os helt på toppen, og hverken hår, makeup eller tøj spiller. Men din vigtigste accessory er altså et stort smil, for det får dig til at se superdejlig ud, og så er der ikke nogen, der lægger mærke til din dårlige hårdag.
Et smil får dig til at se mere troværdig og kompetent ud, så husk at smile en masse, hvis du for eksempel er til jobsamtale. Og hvis du sætter et billede af dig selv på en jobansøgning, så vælg et billede, hvor du smiler.
Tænk på en særlig person i dit liv. Er det din BFF, din mor, din bedstefar eller en helt fjerde? Tænk på, at den person elsker lige netop dig for den, du er. Det er da et kæmpe smil værdigt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste