Identitet

Silkes jul – 1. december

Af Redaktionen 1. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Så begynder Vi Unges julekalender! Følg med hver dag indtil den 24. december.

De tunge regndråber gør skolegården prikket, mens Silke parkerer cyklen. Hun skynder sig indenfor.

– Typisk dansk vinter, tænker hun irriteret.

Det er jo umuligt at komme i julehumør i det her vejr. Inde i klasseværelset er der heldigvis lidt mere decemberstemning. Nogle af pigerne har taget initiativ til at pynte op med julepynt og et kalenderlys, og da Silke kommer ind, kan hun høre, at de andre snakker om julefesten.

- Det bliver meganice! Glæder du dig ikke også, Silke?, spørger hendes bedste veninde Emma og blinker til hende.

Læs også: Nyt Vi Unge med julegaver

Silke nikker og sender veninden et advarende blik. Emma ved udmærket godt, hvorfor Silke glæder sig så meget til den fest. Hun har flirtet med Mads hele efteråret, og til julefesten vil hun slå til. Bare tanken om at danse med ham til ”Last Christmas” slipper hundredevis af sommerfugle løs i hendes mave. I tankerne har hun gennemspillet tusind forskellige måder, hun kan få sagt til ham, at hun er vild med ham, og hun har forestillet sig hans glade øjne og hans mund, der kommer tættere og tættere på hendes …

Bang! Lyden af en bunke fysikrapporter, der lander på katederet, afbryder hendes tanker. Hun vender sig og ser deres lærer Ib stå med et mærkeligt udtryk i ansigtet. Han beder dem om at sætte sig på deres pladser og høre godt efter.

- Inden I får de her rapporter tilbage, har jeg lige en kedelig meddelelse. Der har været en vandskade i gymnastiksalen. Det ser ud, som om et vandrør er sprunget, og vandet har ødelagt både gulvet i salen, vores højttalere og den pynt, der stod klar til julefesten dernede. Vi bliver nødt til at aflyse festen.

Der bliver helt stille i klassen.

- Hvad gør jeg nu?, tænker Silke.

 

 

Læs mere om

MegetMere