Identitet

Sådan undgår du jule-kaos

Af Stine Kærsgaard 3. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Julen er en fantastisk tid, men nogle gange bliver man altså også lidt stresset over alt det, man skal nå.

Gaveræs, julekomsammener, bagning og oppyntning i hjemmet – lige så hyggelig og dejlig, som julen kan være, lige så stressende kan det også være at komme igennem december måned med alt det, man skal nå!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Huskeliste til juleaften

Og selv om de fleste ting er gode og dejlige, så kan det altså blive for meget for selv den største julehygger, hvis der ikke bliver prioriteret, planlagt og skruet lidt ned for ambitionerne.

Læs også: Jul med kærestesorger?

Her kan du se, hvordan du undgår julekaos og stress i december:

Sådanundgårdujule-kaos

Foto: Shutterstock
Noget, der virkelig kan fylde i ens hjerne, er hele gaveræset og især, når det handler om, hvem man skal købe gaver til, og hvem men ikke skal købe gaver til. Så i stedet for at gå at bruge energi på at prøve at regne ud, hvem du mon får gaver af, og hvem du skal give til, så vær ude i god tid og lav nogle faste aftaler. Husk også, at det er helt ok at sige, hvis du ikke er frisk på at udveksle gaver med en veninde et år.
Det kan være en god idé at lægge et gavebudget ret tidligt, så du har overblik over, hvor mange penge du kan tillade dig at bruge på gaver. Når du har overblik over det, kan du også sige fra i god tid, hvis der er nogle gave-aftaler, som du bliver nødt til at takke nej til. Husk også at købe gaverne i god tid, så du ikke stresser rundt og får købt for dyre gaver, fordi du er sent ude og ikke har tid til at undersøge, hvor du kan få tingene til den bedste pris.
Selv om du gerne vil nå det hele og gerne vil have ”ja-hatten” på hele december, så er det altså ok at sige nej til nogle ting, hvis du bliver stresset af det eller hellere vil bruge din tid anderledes – for eksempel på at være sammen med din familie.
Du bliver sikkert igennem Instagram og andre sociale medier inspireret til helt vildt mange ting, som du gerne vil prøve; hjemmebagte pebernødder, adventskrans, flot gaveindpakning og julekort. Anerkend, at det bliver svært at nå det hele og udvælg derfor de ting, som du allerhelst vil prøve. Så kan du hygge dig stille og roligt med det i stedet for at stresse med at blive færdig hurtigt, så du kan komme videre med næste projekt. Hvis det skulle vise sig, at du får ekstra tid, så kan du jo altid tage en ny ting op.
De fleste vil gerne lave ALT selv i julen. Hvis tiden er der, er det jo også lækkert at kunne nyde hjemmelavet kakao eller hjemmebagte kager, men det skal altså ikke så ud over det, der er allervigtigst i julen – nemlig hyggen og samværet. Så hvis alle pigerne i venindegruppen er lidt stressede eller mor og far løber rundt, så køb nogle færdigkager. Det vigtigste er, at I er sammen.
For det allervigtigste når det er jul er nærværet og hyggen. Det må vi aldrig glemme! Selv om det hele tit kommer til at handle om dyre gaver, så husk lige på, at et julekort med søde ord, hvor du fortæller, hvad en person betyder for dig, og hvad du glæder dig mest til at lave med personen i det nye år, kan varme meget mere end en stor og dyr gave.
Og så husk også lige at nyde de flotte lys og den smukke pynt, som vi er omgivet af i december måned. Så når du går ned ad gågaden, så stop op, se på de flotte vinduer, beundre torvets juletræ, snus til duften af julekager og smil til den travle mor, der haster af sted!Glædelig jul ♥

MestLæste