Identitet

Sådan kan du rense dine makeupbørster

Af Susie Pedersen 4. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her er et genialt trick til at rense dine makeupbørster. Se videoen nederst i artiklen.

Hvis du bruger makeup, har du helt sikkert også en masse makeupbørster, og dem skal man huske at rense en gang i mellem (oftere end du tror). Der kan nemlig sidde rigtig mange bakterier og makeuprester i børsterne, som ikke gør noget godt for din hud. Faktisk kan det være dem, der gør, at du får urenheder og bumser i ansigtet, hvor du bruger de beskidte børster.

Læs også: Lav de sejeste ripped denim-jeans

Der findes vildt mange måder at rense makeupbørster på, og man kan få specielle sæber og renseprodukter til formålet. Men det kan altså også sagtens lade sig gøre uden dyrt indkøbte produkter.

Du kan vælge at bruge et produkt, som dette, der gør børsterne rene, men du kan også bruge andre tricks.

Her kan du se en video af, hvordan man renser sine makeupbørster med en kam:

 

Her kan du se, hvorfor du IKKE skal sove med makeup på:

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.

Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!

 

Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud. 

Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.

 

Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

Læs mere om

MegetMere