The Soulfuls mentorprogram
Identitet

Nyt mentorship-program for unge BIPOC-kvinder - skal du med?

Af Vera Olivia Lissner Rømer 10. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Naomi Axinte
Mange kvindelige BIPOC-talenter oplever forskellige udfordringer på deres vej ind i mediebranchen, de kreative fag og iværksætteri. The Soulfuls lancerer nu et helt nyt mentorship-program, hvor 20 unge kvindelige talenter bliver matchet med hver deres kvindelige mentor.

Er du kreativ, og drømmer du om at komme til at arbejde med musik, skuespil, mode eller noget helt andet indenfor en kreativ branche?

Kunne du tænke dig at arbejde med medier, hvad enten det gælder TV, sociale medier eller magasiner? Eller brænder du for at starte din egen virksomhed og blive en dygtig iværksætter?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du kan nikke ja til blot ét af de ovenstående spørgsmål, så har du helt klart brug for en mentor, og her kommer The Soulfuls ind i billedet!

Hvad betyder BIPOC?

BICOP står for “Black, Indigenous, and People of Color”, og det er en paraply-betegnelse, der referer til alle personer, der ikke er hvide.

Kilde: Healthline.com

I løbet af efteråret afholder The Soulfuls nemlig et seks måneders mentorship-program, hvor 20 kvindelige BIPOC-talenter vil blive matchet med hver deres kvindelige mentor.

Med programmet vil de 20 unge kvinder få adgang til talks, workshops og individuelle vejledningstimer med en mentor. Hvor fedt lyder det ikke lige?

Mentorship-programmet er et pilot-projekt - og i allerførste omgang vil der være fokus på BIPOC. Målet for The Soulfuls er, at der i fremtiden også vil blive åbnet op for at flere kan søge ind - uafhængig af baggrund.

Hvis man bliver valgt som et af de unge talenter, vil man desuden blive guidet i at fastsætte nogle konkrete mål for sin karriere, udvide sit netværk og få en grundig introduktion til de brancher, som man ønsker at søge ind i.

Aram Ostadian-Binai, der er grundlægger og CEO for The Soulfuls, forklarer, at det kan være virkelig svært at få et overblik over de muligheder, der findes i de kreative brancher:

- Du ved ikke, hvad for nogle jobs, der reelt findes, og du er meget afhængig af et netværk for at få en fod indenfor, siger hun.

Aram Ostadian-Binai har over 10 års erfaring fra medie- og modebranchen.

Mentorprogram The Soulfuls
The Soulfuls lancerer et nyt mentorship-program, hvor 20 unge kvindelige BIPOC-talenter bliver matchet med hver deres kvindelige mentor.
Foto: Naomi Axinte

Aram forklarer, at hun har skulle overkomme mange af de samme udfordringer, som kvinder med en minoritetsbaggrund møder i deres karriere i dag, og at det har været svært at finde nogle rollemodeller, som lignede hende selv.

Hun tror på, at mentorer og rollemodeller er helt afgørende for at lokke flere mangfoldige talenter til de kreative brancher, fordi de er med til at skabe en positiv opfattelse af, at det godt kan lade sig gøre.

- Hvis du har den rigtige opfattelse af noget, så kan du også drømme mere klart om det, og du kan drømme stort, siger hun.

Hvis man ikke er født ind i de brancher, så kan det nærmest være umuligt at finde en vej ind, også selvom man læser på en relevant uddannelse

Aram peger desuden også på, at det generelt kan være rigtig svært at få et job indenfor en kreativ branche, da de jobs ofte ryger til personer, som man allerede kender og stoler på.

- Hvis man ikke er født ind i de brancher, så kan det nærmest være umuligt at finde en vej ind, også selvom man læser på en relevant uddannelse, siger hun.

Med The Soulfuls nye mentorship-progam ønsker Aram Ostadian-Binai altså at skabe gennemsigtighed omkring de forskellige roller og muligheder, der findes i de kreative brancher.

Hun ønsker også at inkludere de minoriteter, som gennem tiden er blevet ekskluderet, og en lang række partnere, som eksempelvis Soundboks, Space10, Copenhagen Fashion Week, ELLE og Vi Unge, støtter op om projektet.

Du kan læse meget mere om The Soulfuls' mentorship-program og tilmelde dig lige her. Pssst... Skynd dig at melde dig til - for ansøgningsfristen er allerede den 15. september 2021.

MestLæste