Mit liv

Venindefejl: Hvor alvorlige er de?

Af Ditte Maltha Mailund 10. juni 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er virkelig træls at have problemer med sin veninde, men det sker – måske fordi du kommer til at sige eller gøre noget, du ikke skulle have gjort … Men du kan gøre det godt igen!

Alvorligt: Hvis din veninde har haft det svært, og du har ikke været der for hende.

Det kan være svært at stå ved, at man har skuffet nogen – men hvis din veninde har haft brug for dig, og du ikke har været der til at støtte hende, så er det måske nødvendigt, at du indrømmer over for dig selv og hende, at du kunne have været en bedre veninde. Sig undskyld for, at du ikke har været opmærksom, og gør det godt igen ved at tage dig god tid til at tale hendes problemer igennem med hende. Vis, at du er der for hende nu! Det kan også være en god idé at forkæle hende lidt ekstra – du kan for eksempel planlægge en hel dag, hvor I hygger og laver alle hendes yndlingsting.

 

Ups!: Hvis hun har fået en ny veninde, og du er jaloux.

Når din veninde pludselig får en ny veninde, kan det godt føles, som om hende den nye tager din plads. Jalousi er noget skidt, men faktisk er det ret naturligt at få den følelse. I virkeligheden er du jo bare superbange for at miste din veninde til en anden! Men … du skal altså stadig acceptere, at din veninde også har andre veninder. Fortæl din veninde, at du savner hende, og foreslå, at I laver nogle flere ting sammen bare dig og hende – hvis I er gode veninder, må du også have tiltro til, at hun ikke bare kasserer dig.

 

Lidt alvorligt: Hvis du har fortalt en af hendes hemmeligheder.

Er du kommet til at fortælle en af din venindes hemmeligheder videre? Det er ikke så godt, for veninder skal kunne stole på hinanden … Men du kan godt rette op på fejlen. Fortæl din veninde, at du er kommet til at dele hendes hemmelighed, at du er virkelig ked af det, og at du siger det nu, fordi du hellere vil have, at hun hører det fra dig end fra andre. Det gør det kun værre, hvis du benægter fejlen, og din veninde så hører andre snakke om hendes hemmelighed. Stå ved, at du har gjort noget forkert, og sig undskyld.

 

Alvorligt: Hvis du er vild med hendes kæreste.

Der er intet værre, end når drenge kommer imellem to gode veninder … Men man kan ikke altid styre sine følelser, og det er jo ikke med vilje, at du er vild med din venindes kæreste. Det vigtigste er, at du ikke går bag om hendes ryg og forsøger at score ham. Han er hendes kæreste, og hvis du vil bevare et godt venskab med din veninde, bliver du nødt til at glemme ham. Hvis det er et lille crush, går det forhåbentlig snart over, og så handler det »bare« om at udholde det. Hvis du er virkelig forelsket i ham, kan du prøve at tale med din veninde om det, så hun forstår, hvorfor du måske indimellem tager afstand fra hende og kæresten – men pas på, for det er ultravigtigt, at du forsikrer hende om, at du ikke er ude på at stjæle hendes kæreste.

 

Ups!, lidt alvorligt og alvorligt: Hvis du har løjet over for hende.

Alle lyver lidt ... Og det kan ske, at man kommer til at lyve for sin veninde. Hvis det bare er en lille hvid løgn, der ikke skader din veninde, skal du ikke være vildt ked af det, og den løgn behøver du ikke nødvendigvis fortælle hende om. Værre er det, hvis du har løjet i en sådan grad, at det vil såre din veninde – derfor kan det både være en ups’er, en lidt alvorlig og en alvorlig venindefejl at lyve. Hvis det er en slem løgn, du har fortalt, og den risikerer at skade jeres venskab, er det bedste, du kan gøre at tage den i opløbet – så hiv fat i din veninde, og indrøm, at du har løjet, før du bliver opdaget … Også selv om det er svært.

 

Lidt alvorligt: hvis du har været uenig med hende.

Nogle gange kan man godt være uenig med sin veninde – måske har I bare forskellige holdninger til ting ... Det er helt normalt, og jeres venskab skal også kunne bære, at I ikke altid er enige om alt. Når det er sagt, skal I kunne diskutere på en pæn måde, hvor I behandler hinanden ordentligt. Hvis I har været meget uenige, og bølgerne er gået højt, så tag din veninde til side, og sig til hende, at du er ked af, at I havde en stor diskussion, men at du selvfølgelig respekterer hendes holdninger, og at det er helt okay, hvis hun ikke er enig med dig. Så kan I forhåbentlig blive enige om at være uenige!

 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ups!: Hvis du har købt det samme tøj som din veninde.

Tit bliver man inspireret af alle de flotte outfits, som man ser rundt omkring på andre. Det giver derfor god mening, hvis du er »kommet til« at købe et stykke tøj magen til din venindes. Hvis din veninde ikke synes, at det er så nice, så forklar, at hun skal tage det som en kompliment, og at du har købt tøjet, fordi du synes, at hun har en fed stil. Du kan også pointere, at det jo er ret cute at være twins, når man er veninder. Husk til en anden gang, at det også er god stil at spørge: »Hey, har du noget imod, at jeg også køber den der?«

 

Husk!

Det er altid godt at være ærlig over for din veninde, og hvis I har problemer, er det vigtigt, at I taler om det. Når I snakker om jeres problemer, skal du fortælle, hvordan du har det, uden du lægger hele skylden over på hende. Man er to om at blive uvenner, og du skal også kunne tage din del af ansvaret for jeres problemer.

MegetMere