selvtillid
Reklame

Sådan udstråler du mere selvtillid, når du møder nye mennesker

Af Reklame 13. oktober 2016
Synes du, det kan være lidt nervepirrende at møde og snakke med nye mennesker? Så prøv de her øvelser, der får dig til at udstråle mere selvtillid, når du står foran en sød pige, der måske kan blive din nye veninde!

Åh, gisp! Du står der foran en virkelig sød pige fra ungdomsklubben, som du gerne vil være veninder med, men når du skal tage kontakt til hende, så går du helt i baglås. Kender du det? Det er helt naturligt at være genert eller at blive nervøs, når man skal snakke med nye mennesker, men der er nogle få, enkle tricks, du kan bruge, så du virker meget mere selvsikker.

Næste gang du skal snakke med en person, du ikke kender – det kan også være dit hemmelige crush fra 9. klasse eller din nye klassekammerat – så tænk over de tricks, vi har skrevet herunder. Så skal de nok få et rigtig godt indtryk af dig!

Smil

Du kommer meget langt med et smil! Faktisk er noget af det vigtigste, at du husker at smile, hvis du gerne vil gøre et godt indtryk på et andet menneske, for så viser du automatisk, at du er imødekommende over for personen.

Hold øjenkontakt

Det kan altså være ret så grænseoverskridende at kigge en person alt for længe i øjnene, hvis man ikke kender hinanden så godt – men det virker. Hvis du står og kigger ned på dine fødder under hele samtalen, så virker du uinteresseret, og det er jo ikke det, du gerne vil udstråle. Prøv at kigge op så meget som overhovedet muligt og lad kun blikket falde i få sekunder af gangen.

Ret dig op

Man kan nemt have lyst til at krympe sig lidt sammen, hvis man er genert, når man snakker med et nyt menneske. Men hvis du gerne vil udstråle selvtillid, så skal du rette dig op. På den måde virker det ikke som om, du egentlig helst ville gemme dig væk i et lillebitte hul, men derimod siger din kropsholdning: ”Her er jeg, og jeg vil virkelig gerne snakke med dig”.

Stil spørgsmål

Når man snakker med en person, som man gerne vil gøre et godt indtryk på, så er det vigtigt at virke interesseret ved at stille spørgsmål. Det er samtidig et virkelig godt træk, hvis du har det mærkeligt med at stå og fortælle for meget om dig selv – hvis du stiller spørgsmål, så slipper du selv for at skulle snakke alt for meget, og den anden person vil slet ikke tænke over, at du måske er lidt genert.

Vis, hvem du er

Tænk over, at du ikke bare skal grine af en dum joke, fordi de andre gør det, eller at bagtale en fra parallelklassen for at være med i en samtale. Du udstråler meget mere selvtillid ved at være dig selv og stå ved dine egne meninger. Du bliver mere spændende at snakke med, hvis du ikke bare taler andre efter munden, så prøv bare at sige lige det, du tænker.

MestLæste