Mit liv

Sådan skriver du et venindedigt

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Shutterstock 19. marts 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad med at overraske din veninde med et sødt digt, du har skrevet til hende?

Hvis du vil overraske din veninde, så skal du helt klart gøre det med et sødt venindedigt, du har skrevet til hende. Du kan jo skifte det almindelige fødselsdagskort ud med et sødt og personligt digt, eller bare sende hende en sød hilsen, hvor du skriver et mindeværdigt digt.

Du har sikkert prøvet at blive rørt over en sang, du har hørt, fordi der blev sunget noget på en sød og smuk måde. Og det er det samme med digte. Rimene og rytmen i digtet kan nemlig være med til at skabe en helt særlig stemning end hvis du bare havde skrevet en almindelig hilsen, og derfor kan digte være en god måde at fortælle din veninde, hvad hun betyder for dig.

Læs også: Konfirmations-gaven til din veninde.

Sådan skriver du et digt

• Først skal du ind ud af, hvad det er, du vil med digtet. Skal din veninde blive rørt, fordi du fortæller hende, hvad hun egentlig betyder for dig? Eller vil du have hende til at græde af grin, fordi I bare har det så sjovt sammen?

• Skriv nogle stikord ned, som kendetegner jeres venskab. Det kan både være noget, I har oplevet sammen, noget fra jeres barndom eller bare nogle ord, som du synes, der kendetegner jeres venskab.

Læs også: Gaveidéer til veninden.

• Når du skal skrive digtet, så gælder det om at finde en rytme, som digtet kan følge. Du skal derfor finde nogle ord, der rimer. Prøv at være lidt kreativ, så du ikke bare bruger sød og blød (måske vil din veninde heller ikke være så glad for, hvis du kalder hende blød!). Prøv i stedet med ærlig og særlig, minde og ej forglemme og hvad du nu ellers kan finde på.

• Kan du slet ikke finde ud af at skrive et digt? Så find en sang, som du synes, der er rigtig god og sigende for jeres venskab. Skriv teksten eller bare et omkvæd ned på et fint stykke papir, som du dekorerer på en smuk måde, og give hende det. Hun bliver garanteret lige så rørt af det!

Læs også: 111 gode venindefilm.

MegetMere