Mit liv

Sådan forbereder du dig til eksamen

Af Oliver Kokholm Ungermann 4. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du snart til eksamen? Få styr på, hvordan du forbereder dig bedst muligt her!
Sommerferien kommer tættere og tættere på, men inden du kan finde ferie-humøret frem, er der jo liiige de der eksamener, der skal overstås først... Læs også: Sådan holder du hovedet koldt til eksamen Og hvordan forbereder man sig så lige til dem? Det behøver du ikke stresse over mere! Vi har nemlig samlet nogle gode råd herunder i galleriet.

Sådanforberederdudigtileksamen

Det vigtigste til eksamen er at være forberedt, og nøglen til det er dine noter. Start din forberedelse med at samle alle de noter, du får brug for, så du nemt kan slå op i dem til eksamen. På den måde undgår du også at blive stresset, når du trækker et emne til de mundtlige eksamener, for så ved du, at du bare kan slå op på den rigtige side med det samme.

Shutterstock

Den bedste måde at øve din fremlæggelse til en mundtlig eksamen er ved at sige den højt nogle gange derhjemme. Det kan enten være foran spejlet, til din søster eller dine forældre – bare du får det gjort! Det kan føles vildt grænseoverskridende at stå og fremlægge sådan, men det er også nervepirrende at være til eksamen, og på den her måde, får du set din frygt i øjnene, inden det går løs på selve eksamensdagen.  

Shutterstock

Der er ingen, der siger, at du skal læse hele pensummet igennem igen, men hvis du vil være rigtig godt forberedt til især den mundtlige eksamen, er det en god idé at læse lidt mere, end du ’behøver’. På den måde kan du nemlig bringe lidt ekstra viden om emnet ind, og det er altid noget, lærerne sætter pris på. Det, du læser, behøver nødvendigvis ikke kun at være fra den bog, som du bruger i skolen. Nogle gange kan det nemlig også være godt at perspektivere til for eksempel en artikel, du har læst eller noget, der har været oppe i nyhederne – som selvfølgelig relaterer sig til emnet. Husk dog at få styr på pensum først!

Shutterstock

Det er aldrig rart at være i tvivl, så spørg din lærer så meget som muligt ind til eksamen, så du ved, hvad du kan forvente. Det er bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt. 

Shutterstock

Hvis du får læseferie, skal du selvfølgelig bruge tiden til at forberede dig grundigt – men det er også vigtigt at få slappet af! Det hjælper ikke at læse hele dagen og skippe vigtig nattesøvn, for så bliver dit hoved mere forvirret end klart. Husk at holde nogle pauser, hvor du kommer lidt ud i luften, og så bliver du endnu bedre i stand til læse bagefter.

Shutterstock

Læs mere om

MegetMere