Mit liv

Påvirker emojier dine venskaber?

Af Luise Gregersen 21. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En ny undersøgelse viser, at emojier faktisk påvirker følelser og venskaber ret meget! Find ud af, hvad det betyder for dine venskaber, når du skriver :-P eller <3!

Dine beskeder til din BFF er fyldt med smilende ansigter, hjerter, kyssesmileys og aber, der holder sig for øjnene. Men selv om du bruger emojierne til at vise, hvor meget du holder af hende, så kan de rent faktisk have den modsatte effekt!

Læs også: Er du i familie med din BFF?

En ny undersøgelse viser nemlig, at emojier kan få dine veninder til ubevidst at føle sig mindre knyttet til dig! Men hvorfor nu det?

Jo, det er faktisk ret enkelt. Lad os sige, at din veninde har kærestesorger, og hun sender dig en grædende emoji. Du svarer med en hjerteemoji og en kyssesmiley for at vise din veninde, at du tænker på hende og elsker hende. Men fordi du har brugt emojier i stedet for støttende og kærlige ord, finder din veninde aldrig ud af, præcis hvor meget du holder af hende.

Læs også: Gæt stjernerne med emojier

Emojierne kan altså ubevidst sende et signal til din veninde om, at du ikke har taget dig tid til at skrive dine følelser ned til hende.

Så næste gang du sender en besked til din veninde, så husk at skriv, hvad du føler i stedet for at erstatte ordene med emojis. Måske bliver I endnu bedre veninder, end I allerede er :-D <3

Detbetyderemoji-ikonerivirkeligheden

De fleste bruger den her emoji til at vise, at de er ligeglade, men faktisk skal pigen forestille en kundeservicemedarbejder! En anden teori er, at pigen hænger sammen med den emoji, som får klippet hår, og at hun her viser sin nye frisure frem.

Helt ærligt, det her må da være en mand, der laver nogle seriøst hårde armbøjninger? Nå ikke? Officielt er det faktisk en mand, der bukker som tegn på respekt.

Den her emoji skal faktisk forestille én, der savler i søvne.

Vi ved ikke, hvad vi troede, den her emoji forestillede, men det var i hvert fald ikke et navneskilt!

Vi synes nu ikke, at den her emoji ser særligt lettet ud, men den betyder altså skuffet og lettet på én og samme tid. Hmm…

Det ligner mest en halv aubergine eller en bongotromme, men faktisk er det en sød kartoffel! Hvorfor der er behøv for en sød kartoffel-emoji, forstår vi ikke helt. Især når der ikke findes en burrito-emoji!

Der har været vild debat om, hvad den her emoji betyder. Nogen mener, at den skal forestille hænder i bøn, mens andre er overbevist om, at det er en highfive. Den forestiller faktisk hænder, der beder, men den har intet at gøre med religion. Hænderne betyder nemlig undskyld!

Vi troede seriøst, at den her emoji forestillede marcipankonfekt, men det er åbenbart en japansk fiskekage. Ser man det!

Hænder i en cirkel over hovedet betyder åbenbart okay…

… Mens hænder der er krydsede betyder, at noget ikke er okay. Så fik vi det på plads!

Den her emoji ser mere vred end triumferende ud, men det er åbenbart ikke tilfældet!

Læs mere om

MegetMere