Mit liv

Mød en holistisk terapeut: "Det er okay at gøre noget andet end normen"

Af Selina Sander Jensen 22. juli 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Privat
Som ung gik Anna Reinholdt ned med stress, og det fik hende til at tænke sit liv om og gå nye veje. I dag arbejder hun som holistisk terapeut og har sin egen virksomhed, hvor unge bliver mødt i øjenhøjde.

Anna Reinholdt er 25 år gammel og arbejder som holistisk terapeut i sin egen virksomhed, YELLOWISH, hvor hun hjælper unge kvinder. Læs om livet som en holistisk terapeut lige her.

Kan du fortælle lidt om, hvad dit arbejde som holistisk terapeut går ud på?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg hjælper unge piger og kvinder med at udleve deres fulde potentiale og stå stærkt i sig selv, så de kan tage valg, have tillid til sig selv og generelt kan leve deres allerbedste liv. Jeg har et holistisk kvindefællesskab på Nørrebro med en masse forskellige behandlingsformer: Jeg laver 1:1-sessioner, gruppeforløb og underviser på nogle retreats i blandt andet meditation, bevægelse og mentale øvelser. Jeg underviser også i dans, yoga og pilates, men med fokus på at stå stærkt i sig selv og sin krop. Så det handler ikke kun om at komme i god form, men lige så meget om at lande i sin krop. Når noget er holistisk, handler det meget om både krop, sind og sjæl – altså det hele menneske. Derfor er det ret vigtigt i mit arbejde, at vi for eksempel ikke kun arbejder med hovedet, men også med kroppen.

Hvordan endte du med at blive holistisk terapeut?

– Jeg droppede faktisk ud af gymnasiet i 2.g og arbejdede fuldtid på en kaffebar, og så har jeg også arbejdet som guldsmed og har drevet min egen virksomhed, siden jeg var 16. Men da jeg var i lære som guldsmed, gik jeg ned med stress og gik hjemme et helt år. Der tænkte jeg meget over livet, hvad for et liv jeg gerne ville have, og hvilke værdier der var de vigtigste for mig. Og så tog jeg den uddannelse, der hedder Living Yolates, som blandt andet er yoga, pilates, dans og energiarbejde. Ud fra den uddannelse har jeg så udformet mit eget arbejde.

Så det var faktisk, fordi du gik ned med stress, du endte med at gå en helt anden vej?

– Når man går ned med stress, og ens krop bare siger fra, stiller man lidt mere spørgsmålstegn ved tingene, og hvilket liv man gerne vil have – det gjorde jeg i hvert fald. Jeg ved, at der er mange unge, der føler sig megastressede eller føler, at de bliver presset gennem et system, ligesom jeg selv gjorde. Og så følte jeg bare, at der manglede et sted, hvor man kunne komme som ung og blive set i øjenhøjde, og hvor man kan lette sine tanker og få nogle gode øvelser til at håndtere alt det, vi møder i livet.

Hvordan ser en almindelig arbejdsdag ud for dig?

– Jeg møder ind omkring klokken 10 og har aldrig rigtig travlt – jeg går meget op i at passe på mig selv. Så tjekker jeg mails og får styr på dagen, og så plejer jeg at holde 1:1-sessioner i løbet af dagen, hvor vi mediterer, laver åndedrætsøvelser og snakker. Så kan jeg godt finde på at tage en lur i løbet af dagen, meditere for mig selv og drikke en kop te. Om aftenen holder jeg så nogle cirkler, som jeg kalder “sharing circles”, hvor vi mødes seks-syv mennesker.

Hvad laver man i “sharing circles”?

– Det handler blandt andet om at finde ud af, hvad man drømmer om i sit liv, og hvordan man får ryddet op i sine tanker. Mange går rundt med en masse tankemylder, så man lærer at navigere i tankerne og sortere lidt i dem. Vi taler også om at rydde op i sit liv og sine relationer og at vælge til og fra i de ting, som enten nærer os eller dræner os. Vi taler meget om fremtiden, og hvordan man kan blive motiveret til at skabe et dejligt liv for sig selv, have en masse drømme og at gå efter dem.

Er der noget i dit arbejde, der har gjort særligt indtryk på dig?

– På den ene side er det at se, hvor mange der går rundt og struggler med helt almindelige ting – som vi alle sammen gør – men at vi ikke har et sted at komme hen eller få guidance. Den positive del, som har gjort indtryk på mig, er, hvor åbne folk er. Jeg ved, det kan være grænseoverskridende og vildt at gøre noget for sig selv i så tidlig en alder, så jeg synes, det er overdrevet sejt, at alle de her unge piger vælger at tage et forløb eller en session hos mig.

Hvis du skulle give dit yngre jeg et råd, hvad ville det så være?

– At man skal tro på sig selv og drømme stort og ikke være bange for at tage nogle valg i livet. Der er en mening med alle de rejser og valg, vi ender med at tage – og de er med til at danne os. Man skal bare springe ud i det og have tillid til det, man gør. Det er også okay at gøre noget andet end normen, hvis det er det, der føles rigtigt for en.

Læs mere om

MestLæste