Mit liv

Mobning lukker gymnasium

Af Benedikte Brix 19. december 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Et gymnasium i Göteborg er lukket, fordi unge gik amok efter mobning på Instagram.

Læs også: R.I.P. Erin Gallagher

"Luder", "tøjte" og andre lede ord på Instagram-billeder af piger fik i går mellem 500 og 1.000 unge til at gå amok ved et gymnasium i den svenske by Göteborg.

De unge er vrede over en Instagram-profil, der mobber nogle piger ved at poste billeder af dem og skrive onde ting. Ejeren af profilen er formentlig en pige, der går på gymnasiet, og derfor mødte de rasende unge op for at finde hende.

Læs også: Vi Unge-læsere siger nej til mobning

De unge havde lavet en begivenhed på facebook for at samle så mange som muligt, men det havde ledelsen på gymnasiet set, og derfor lukkede de skolen, og politiet mødte op.

- Ved 11-tiden kom omkring 1.000 personer fra andre skoler. De kaster med alt, hvad de kan få fingre i, sten og snebolde, og klatrer op i alt, der kan klatres op i, siger en af gymnasiets elever til P4 i Göteborg.

Læs også: Video - Vi Unge mod mobning

27 unge blev anholdt under dramaet, og ifølge flere svenske medier tog politiet også en 17-årig pige med, som måske står for mobbe-profilen på Instagram.

Husk, at du kan såre andre med de ting, du skriver eller gør på nettet. Hvis du bliver mobbet eller oplever ubehagelige ting, så henvend dig til en voksen.

MegetMere