Reklame

Livs fedeste år i USA: Nye veninder, high school og cheerleading

Reklame 28. september 2018
Liv Brønnum havde det bedste år i Alabama, USA, da hun var på udveksling. Drømmer du også om at gå på high school i udlandet? Så læs om hendes oplevelser og få hendes bedste råd her.

Hvorfor tog du af sted til Alabama?

Jeg tog et udvekslingsår i Alabama, USA, fordi jeg altid har elsket at rejse og udforske nye kulturer. Jeg vidste, at jeg gerne ville noget mellem 9. klasse og gymnasiet, og da jeg hørte om EF High School, syntes jeg, at det virkede spændende. Min storesøster har også været af sted med EF High School, og hun kom hjem med sindssygt mange gode oplevelser. Da jeg fik at vide, at jeg skulle bo i Alabama (jeg havde ikke ønsket et specifikt sted i USA), blev jeg glad, men jeg vidste faktisk ikke så meget om staten, andet end jeg elskede filmen ’Forrest Gump’, der foregår i Alabama.

Hvad var du mest nervøs for, inden du tog af sted?

Jeg var meget nervøs for, om jeg ville passe ind i min familie og på min skole. På min første skoledag var jeg meganervøs, men det var der slet ingen grund til, for alle var supersøde. Og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre værtsfamilie.

Hvad tænkte du om at være af sted i et helt år?

Det var selvfølgelig mærkeligt at tænke på, at jeg skulle være væk fra min familie og venner i et helt år. Jeg kan huske, at det ikke rigtigt var gået op for mig, før vi stod i lufthavnen og sagde ’på gensyn’. Men jeg vidste, at jeg ville komme til at opleve så mange fantastiske ting.

Hvor boede du derovre?

Jeg boede hos en værtsfamilie bestående af en værtsmor, en værtsfar, en storebror, en lillesøster og to små hunde i en lille by. At bo hos en værtsfamilie er meget specielt, da man virkelig bliver en del af deres familie. Jeg har stadig kontakt med dem i dag, selv om jeg er kommet hjem til Danmark igen.

Hvordan så din hverdag i Alabama ud?

På en helt normal hverdag var jeg i skole indtil kokken 15. Derefter havde jeg enten cheerleading-træning, eller også var vi til kamp. Når jeg kom hjem, slappede jeg af og hang ud med familien. Megahyggeligt!

Var det, som du forestillede dig, inden du tog hjemmefra?

Jeg havde mange forventninger, før jeg tog af sted - specielt i forhold til, hvordan skolen ville være, fordi jeg havde set en masse amerikanske film. Men skolen var meget anderledes, da jeg gik på en lidt mindre skole. Til gengæld var det vildt fedt, da jeg blev gode venner med stort set alle på min skole, og jeg fik et godt forhold til mine lærere.

Hvad var den fedeste oplevelse, hvis du skal vælge én ting?

Det er svært at vælge, for jeg havde SÅ mange fantastiske oplevelser! Hvis jeg skulle vælge én, vil jeg sige EF Campen, som er en camp, hvor EF udvekslingsstudenter fra over 15 forskellige lande mødes ti dage i Pennsylvania på et college, hvor man laver en masse sjove ting. For eksempel en dag i New York, en baseballkamp og en dag i en forlystelsespark.

Nævn 3 gode grunde til at tage af sted..

1. Du får venner fra hele verden.

2. Du udvikler dig som person og lærer meget om dig selv ved at stå på egne ben.

3. Du bliver supergod til engelsk.

Hvad er dit bedste råd til dem, der tænker på at tage af sted?

I sidste ende vil du kun fortryde de ting, du ikke gjorde, og jeg vil helt sikkert anbefale at tage på udveksling med EF High School. Det er den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget!

Vil vide, hvordan du kan komme af sted? Så bestil en gratis brochure her.

MestLæste