Mit liv

Jeg har aldrig | Talt alvorligt med min far

Af Louise Haack 27. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ved du ikke, hvordan du skal snakke med din far om lidt mere seriøse og alvorlige ting? Læs med her, og få gode råd ...

Der er noget, som du gerne vil snakke med din far om – men du ved ikke helt, hvordan du tager hul på snakken med ham, og du er lidt bange for, at det godt kan blive akavet … Bare rolig! Det er faktisk slet ikke så svært at få en god ”far-datter-snak”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 ting, du skal vide, inden du snakker alvorligt med din far

1. Din far har kendt dig hele livet. Og selv om du ikke tror det, så kan han højst sandsynligt mærke på dig, hvis der er noget, du gerne vil snakke med ham om. Men han spørger sikkert ikke selv ind til det, fordi han tænker, at han ikke vil virke nysgerrig eller være den irriterende far. Og det er jo dejligt – i hvert fald en gang imellem. Men det betyder også, at du bliver nødt til at indlede snakken med ham. Gør det for eksempel en dag, hvor I bare er alene sammen derhjemme, eller mens I er ude at gå med hunden.

2. Din far er lige så usikker på, hvordan han skal snakke med dig om alvorlige ting, som du er over at skulle snakke med ham, hvis det er første gang, I snakker om sådan nogle ting. Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem med at tale med hinanden.

Læs også: Jeg har aldrig | Drukket alkohol

3. Selv om det er noget alvorligt eller seriøst, du gerne vil snakke med din far om, så er det altså okay at grine, hvis stemningen bliver lidt akavet eller mærkelig. Det kan også hjælpe at sige det, når du begynder samtalen. Sig for eksempel noget i stil med: ”Jeg ved godt, det måske er lidt mærkeligt at snakke om, men der er altså noget, jeg har brug for at vende med dig”.

4. Din far kan give dig nogle andre råd om for eksempel drenge, end din mor kan. Han kan lidt bedre sætte sig ind i drengenes situation, for han har jo også selv været en teenagedreng på et tidspunkt! Derfor ved han noget om, hvordan de tænker, og hvorfor de nogle gange kan være lidt mærkelige.

Læs også: 14 pinlige ting forældre gør

5. Han vil dig det bedste – han er jo din far! Så uanset hvad du gerne vil snakke med ham om, vil han gøre, hvad han kan for at hjælpe dig. Og han vil være glad for, at du tør tale med ham om alt – også selv om det ikke altid er lige nemt.

Er dine forældre liiiidt pinlige en gang imellem? Det er stjernernes forældre også! Se selv lige her ...

Stjernernespinligeforældre

Liam Hemsworths mor var faktisk også hans lærer i seksualundervisning i skolen. Det var så pinligt for ham at høre sin mor tale om sex, at han tit forlod hendes timer, selvom kun halvdelen af tiden var gået. Engang blev det endda ekstra-akavet for stakkels Liam: - Engang gav hun os de her kort med forskellige kønssygdomme, og så skulle man rejse sig og fortælle om sit kort, og hun valgte selvfølgelig mig ud af alle i hele klassen. Det var sådan lidt: ”Nå, men jeg har så klamydia. Tak skal du have, mor. God time.”
Miley Cyrus Miley Cyrus’ mor, Tish Cyrus, har det med at gøre sin datter pinligt berørt som i tweetet her, hvor Tish blærer sig med sin datters succes. Men det er ikke den eneste gang, Tish har gjort Miley pinligt berørt: - Min mor er vildt pinlig! Da jeg var ved at gøre mig klar til at gå på scenen til VMA, sagde hun: ”Søde skat, skal du på toilettet, inden du skal optræde?” Og jeg var bare sådan: ”Mor! Kanye West står lige ved siden af os!”
For nogle år siden gik der rygter om, at Rihanna datede Ashton Kutcher, og det syntes Rihannas mor tilsyneladende var ret morsomt. I hvert fald jokede hun med, at de to var i et forhold, til en gallafest som hun var til sammen med sin datter. Men den joke faldt ikke i god jord hos Rihanna, der senere tweetede: - I aften bestod af at synge med på Bob Marley, drikke gammel whiskey og min mor, der åbenbart syntes, at en joke om Kutcher var passende.
Kylie og Kendalls mor, Kris Jenner, opfører sig tit lidt pinligt i familiens reality-show ”The Kardashians”, men da Kendall fyldte 16 år, blev det for meget. Kris ville nemlig flytte Kendalls fødselsdagsfest til Bahamas! Kendall ville dog meget hellere have en almindelig fødselsdagsfest, og hun syntes, at det var vildt pinligt, at hendes mor prøvede at gøre et stort nummer ud af festen. Kendall endte heldigvis med at få sin vilje, og hun bad alle sine gæster om at donere legetøj til et børnehospital i stedet for at købe en gave til hende. Sødt!
Niall Horans far har det med at dele detaljer om sin søns kærlighedsliv – eller mangel på samme! Han har nemlig fortalt, at Niall aldrig havde besøg af piger, da han var yngre, men at han bestemt ikke er jomfru! - Han gik på en drengeskole, så det var svært at møde piger, men det kan man vist godt sige har ændret sig nu. Jeg tror ikke, at han er jomfru. Jeg var ikke hjemme altid, så jeg ved ikke, hvad der foregik, når jeg ikke var i huset.
Josh Hutchersons første kys blev overværet af 50 mennesker, hvilket sådan set er pinligt nok i sig selv. Men hele situationen blev endnu mere akavet, da hans forældre også insisterede på at være til stede under kysset! - Mit første kys var i en film. Jeg var 11 år, og vi optog i New York. Min mor var taget med mig, men så kom min far også, fordi jeg skulle lave en kyssescene, og så syntes han, at han skulle være der for at støtte mig.

MestLæste