fritidsjob
Mit liv

Jeg har aldrig | Haft et fritidsjob

Af Louise Haack 22. juni 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan føles det at få sit første fritidsjob? Vores læsere fortæller om deres oplevelser her.

Omdeler, opvasker, hundelufter og kirkekorssanger. Der findes tusindvis forskellige fritidsjobs, så hvis du ikke har et arbejde endnu, gælder det bare om at finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig at lave og komme i gang med at søge nogle jobs.

Faktisk er der allerede mange af Vi Unges læsere, der har fritidsjobs, og det er jo bare megasejt. De tjener deres egne penge, som de kan bruge på alle de ting, som de gerne vil købe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Hvilket fritidsjob skal du have?

Men hvordan føltes det dengang, de fik at vide, at de havde fået jobbet? Det fortæller de om lige her – så får du en forsmag på, hvad du kan glæde dig til, når du får dit første fritidsjob.

- Mit første job var som omdeler. Det var rigtig hårdt, men jeg elskede at tjene mine egne penge. Da jeg fik jobbet, fejrede jeg det ved at gå ud og nyde de penge, jeg havde tjent, og hygge med den gratis film, jeg fik som bonus.

- Jeg kan huske, at jeg blev rigtig glad, da jeg fik tilbudt et job som opvasker.

- Jeg var syg, da jeg fik at vide, at jeg havde fået jobbet. Min mor ringede og fortalte mig det, men jeg troede ikke helt på det.

Læs også: Jeg har aldrig | Været på venindeferie

- Jeg blev så begejstret, da jeg fik mit første job, og jeg kunne faktisk slet ikke vente med at komme i gang!

- Jeg var sanger i et kirkekor, og da jeg fik at vide, at jeg var god nok til at begynde at tjene penge, blev jeg virkelig glad! Der havde jeg gået der i fem måneder.

Du kommer til at naile jobsamtalen med de her tips:

Gørdetgodttiljobsamtalen

Til at starte med er det en god idé, at du sætter dig godt ind i, hvilken arbejdsplads det er, som du søger hos, og hvilke opgaver det er, som du skal løse. På den måde virker du oprigtigt interesseret – og det er et must, hvis du skal have jobbet!
Foto: Shutterstock
Det duer ikke at sidde og ”hænge” til en jobsamtale. Hvis du vil have jobbet, skal du op på dupperne og vise, at du bare er superklar og den helt rigtige til jobbet. Sørg derfor for at være veloplagt og udhvilet før samtalen.
Foto: Shutterstock
Med mange fritidsjobs handler det om at kunne tage fat og ikke være sart eller sippet. Det er vigtigt at vise din måske kommende chef, at du kan magte alle mulige forskellige opgaver – også dem, som ikke er de mest sjove!
Foto: Shutterstock
En god måde du kan vise, at du rent faktisk vil være god til jobbet, det er ved at fortælle, hvordan du vil løse de forskellige opgaver. Hvis du kan bruge eksempler fra andre gange, du har gjort noget lignende eller har haft succes med noget, er det bare et plus!
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt, at du lytter godt efter og rent faktisk svarer på det, som du bliver spurgt om. Vær derfor opmærksom, og hold fokus.
Foto: Shutterstock
Sidst men ikke mindst sælger man altså sig selv bedst, hvis man er glad og smilende! Husk samtidig, at det er vigtigt, du er dig selv. Det handler nemlig ikke kun om, at du skal vinde jobbet, du skal også passe til jobbet – og blive glad for det – og din måske kommende chef kan kun afgøre, om du gør det, hvis du er dig selv. Held og lykke!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste