Inspiration til IG: Her finder du de flotte kirsebærtræer
Mit liv

Insta-inspiration: Her finder du de flotte kirsebærtræer

Af Ida Moreno Wendelboe 20. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En af forårets højdepunkter er at se de berømte kirsebærtræer springe ud i den dejlige forårssol. Vi Unge guider dig her til de bedste steder, hvor du kan opleve de flotte træer, der helt sikker vil pifte din Instagramprofil op.

Man ved, at sommeren er på vej, når kirsebærtræerne springer ud. Det sker i Danmark omkring midten af april til starten af maj måned, og du kan med god grund glæde dig til sæsonens farvestrålende oplevelse.

Traditionen, med de mange smukke træer i byen, stammer oprindeligt fra Japan, hvor dét at kigge på kirsebærtræer har sit helt eget navn: ”hanami”. Herhjemme skaber traditionen hos mange et smukt og ikke mindst lyserødt Instagram-feed, mens det giver anledning til romantiske gåture.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Spottet på IG: Ny comfy trend får os til at drømme os væk

Herunder finder du de bedste steder i landet, du kan se de smukke, lyserøde kirsebærtræer springe ud dette forår.

Bispebjerg Kirkegård

Bispebjerg Kirkegård er et af de mest populære steder, at se de smukke kirsebærtræer. Arealet er enormt og minder mere om en park end en kirkegård. Her finder du en allé med japanske kirsebærtræer, der skaber en lyserød tunnel af blade.
Frederiksborgvej 125, 2400 København NV

Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegården er om sommeren tilslutningssted for københavnere, der ønsker at slå sig ned og nyde solen og naturen. Her i foråret kan du nyde en gåtur med et utal af smukke blomster og træer, inklusiv de farvestrålende kirsebærtræer.
Kapelvej 4, 2200 København

Mindeparken

De fantastiske kirsebærtræer står på række langs stierne i Mindeparken i Aarhus. Oprindeligt blev der tilbage i 1992 doneret 50 forskellige arter af kirsebærtræer, som nu pryder parken og trækker både turister og lokale til.
Kongevejen, 8000 Aarhus

Langelinie Park

Den japanske tradition, hvor der planlægges udflugter når kirsebærtræerne blomstrer, er også kommet til Danmark. I Langelinie park kan man hvert år opleve Sakura (kirsebær) Festival ved Kastellet. Parken har 200 træer, så synet er ganske unikt og smukt. I år afholdes festivalen d. 27. og 28. april kl. 11.00 til 16.00. Læs mere: sakurafestival.dk
Langelinie, 2100 København Ø

LÆS OGSÅ: Q&A: 10 spørgsmål om sex

Kongens Have

I hjertet af København finder vi Kongens Have, der huser adskillige kirsebærtræer. Gå en tur i haven eller nyd synet fra et tæppe under et træ – der er noget enestående over synet nedefra med en blå himmel som kontrast til de lyserøde blomster.
Øster Voldgade 4a, 1350 København K

Superkilen

Superkilen er det område, der løber som en kile gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej. Området er smukt dekoreret af de mange kirsebærtræer, der er indrammet af romantiske hvide bænke. De lyserøde træer giver det ellers betonrustikke område et smukt forårslook, der er lige til at dele på de sociale medier.

Nørrebrogade 210, 2200 København

Læs mere om

MestLæste