Mit liv

Hjælp! Mine forældre kan ikke lide mine venner

Af Luise Gregersen 4. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Øv, det er altså ret nedtur, hvis dine forældre ikke kan lide din nye BFF. Få gode råd til, hvordan du håndterer situationen her.

Har du fået en vildt sej veninde, eller en supercool drengeven? Synes dine forældre ikke, at dine nye bekendtskaber er helt så fantastiske, som du selv gør?
Hvis dine forældre ikke kan lide dine venner eller veninder, så kan det være rigtig akavet at have dem med hjemme eller at bede om lov til at hænge ud med dem efter skole.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Hvilken tv-familie minder I om?

De her råd hjælper dig til, hvordan du tackler situationen! Hvem ved, måske ender dine forældre med at holde lige så meget af dine nye venner, som du gør.

Vær sikker i din sag
Overvej først og fremmest om dine forældre har ret i, at dine venner er skidt selskab. Har de udsat dig for gruppepres? Gør de ting, du ikke er tryg ved? Hvis du kan svare ja til de spørgsmål, så er det en rigtig god idé at overveje venskabet en ekstra gang. Hvis det ikke er tilfældet, så kan du roligt læse videre!

Lyt til dine forældre
Spørg dine forældre, hvorfor de ikke kan lide dine venner. Er det måske fordi, de synes, at de har en dårlig indflydelse på dig? Hvis de er bekymrede for dig og er bange for, at dine venner kan skade din opførsel, så tag dem alvorligt. Det kan godt være, at du ikke er enig med dem, men hvis du lytter til dem, vil de til gengæld tage dig mere alvorligt.

Læs også: Er du i familie med din BFF?

Find et kompromis
Tal med dine forældre om at finde et kompromis, som I alle har det godt med. Det kan være, at dine forældre ville være mere trygge, hvis du hang ud med dine venner hjemme hos jer noget oftere. Invitér dine nye venner hjem til familiehygge, så dine forældre kan hilse ordentligt på dem.

Fortæl de gode ting
Fremhæv dine nye venners positive sider overfor dine forældre. Er de bekymrede over, om din nye venindes dårlige karakterer smitter af på dig? Fortæl dem, hvor cool det er, at hun altid forsvarer dig, når der er nogen, der er efter dig. Er de bange for, at din nye drengeven er ude på ballade? Fortæl dem, at det var hans skyld, at du fik 12 i matematik, fordi han hjalp dig med at finde X! Dine forældre vil kun det bedste for dig så ved at vise, at dine venner vil det samme, vil de automatisk få mere sympati for dem.

Find ud af, hvad de har tilfælles
Hvis dine forældre synes, at dine nye venner er lidt for vilde til at hænge ud med deres elskede datter, så prøv at finde nogle ting, dine forældre og dine venner kan være fælles om. Er din far kæmpefan af AAB? Fedt, det er Mathilde fra B-klassen også! Er din mor vild med at shoppe sko på nettet? Amanda fra ungdomsklubben kender seriøst de fedeste webshops! Når dine forældre finder ud af, hvor meget de har tilfælles med dine nye venner, vil de helt sikkert se anderledes på dem!

SestjernernesBFF’er

MestLæste