Mit liv

Hjælp! Min bedste ven er vild med mig

Af Susie Pedersen 24. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du en følelse af, at din bedste ven gerne vil være mere end bare venner? Se her, hvordan du tackler det.

Åh, nej. Det er aldrig sjovt, når man ikke vil det samme. Har du en ven, som du er vildt glad for, og som du gerne vil beholde venskabet med for evigt, men føler du, at han vil mere end det? Bare rolig, jeres venskab kan reddes endnu.

Læs også: Drengepanelet har svaret på, hvad de synes, man skal gøre, hvis man er forelsket i sin bedste ven!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selv om du tror, han er vild med dig, kan I sagtens forblive venner. Du skal bare lige finde ud af, hvor han står, og det kan du for eksempel gøre med nogle af de her fifs.

Hjælp!Minbedstevenervildmedmig

Det mest åbenlyse du kan gøre er at introducere ham for andre piger. Du kan også prøve at fortælle ham, hvilken type pige, du synes, han passer sammen med. Men det her fif skal du nok kun bruge, hvis den type ikke passer for godt på dig selv. Måske har du en sød veninde, som han ville passe megagodt sammen med?
Du kan også prøve at forklare ham, hvor meget jeres venskab betyder for dig. Måske vil det gå op for ham, at det kunne ødelægge rigtig meget, hvis han prøvede at score dig. Det kan nemlig være rigtig svært at få samme, tætte venskab igen, hvis I en gang har været sammen.
Det er altid en god idé at snakke sammen – også om følelser. I et venskab er der mange følelser indblandet - det er bare ikke romantiske følelser. Det kan være, at din bedste ven har svært ved at skelne de følelser fra hinanden. Det er helt naturligt at holde vildt meget af hinanden, men måske har han mistolket dit kram eller dine søde ord.
Har du nogensinde fortalt din bedste ven om den type dreng, du falder for? Måske det ville få din bestie til at indse, at I nok ikke er skabt for hinanden. Du kan i hvert fald prøve at fortælle ham om dit seneste crush og se, hvordan han reagerer.
Det allerbedste – men også det sværeste – er faktisk, hvis du kan være fuldstændig ærlig over for din bedste ven. Fortæl ham, at du føler, at han er brændt varm på dig. Måske viser det sig, at du tager fejl? Det kan også ske, at han indrømmer, at han har et crush på dig, og så må i tage det derfra! Man kommer altid langt med ærlighed, selv om det er svært.