Mit liv

Hjælp en veninde i sorg

Af Sara Wilkins 7. oktober 2008
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er aldrig let at være en god støtte for én, som lige har mistet sin far eller mor. Din veninde har måske svært ved at snakke om det uden at bryde sammen, og det er svært for dig at vide, hvad du skal gøre. Husk, at det er meget forskelligt, hvad folk har brug for. Nogle vil gerne have et frirum, mens andre gerne vil snakke en masse – du skal bare huske din veninde på, at du altid er der for hende, hvis hun har brug for det.

1. Du må ikke lade som ingenting. Husk at spørge din veninde, hvordan hun har det. Din veninde har sikkert bare brug for, at du lytter til hende - du behøver ikke sige særlig meget.

2. Vis din veninde at du er interesseret, og at du er der for hende. Hun har brug for din støtte mere end nogensinde før.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3. Du skal ikke være bange for at gøre hende ked af det. Du skal bare være dig selv og behandle hende, som du altid har gjort.

4. Det er helt i orden, at du ikke kan forstå situationen - det kan man nemlig ikke, hvis man aldrig selv har prøvet det.

5. Vær tålmodig - der kan godt gå lang tid, før din veninde egentlig forstår, hvad der er sket. Derfor vil hendes sorg ikke forsvinde lige med det samme.

6. Husk at spørge din veninde til råds. Hun vil uden tvivl have, at alting er, som det altid har været. Hun har brug for, at der er en stabil person i hendes liv, som hun kan stole på.

7. Du må ikke stoppe med at snakke om din egen familie. Selvfølgelig skal du passe på med, hvad du siger, men ikke i en sådan grad, at din veninde lægger mærke til det, for det vil bare såre hende endnu mere.

Læs mere om