veninde
Mit liv

Er din veninde kærestekedelig?

Af Louise Haack 9. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er dejligt, at din veninde har fået en kæreste, men nu gider hun aldrig lave noget med dig mere. Se her, hvad du kan gøre, hvis din veninde er blevet lidt kærestekedelig.

I har været bedsteveninder i virkelig lang tid, og du har været vant til, at du bare skulle sende hende en sms med ordene ”Netflix og is?”, og så stod hun ude foran din dør, så I kunne hygge.

Men siden hun har fået en kæreste, er de spontane aftaler nærmest forsvundet. Hvis du er heldig, kan du få en aftale med hende tre uger ude i fremtiden, og så er det kun ”måske”, fordi hun ikke helt ved, om hun skal noget med sin kæreste endnu.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Test venskabet: Skal du slå op med din veninde?

Øv! Det er så træls, når ens veninde bliver kærestekedelig og går fra at have al tid i verden til at være sammen med dig til nærmest aldrig at kunne ses. Men hvad kan du gøre ved det? Du kan jo ikke tvinge hende til at ses med dig, hvis hun hellere vil være sammen med sin kæreste, vel?!

Nej, desværre – men der er altså nogle andre ting, du kan prøve at gøre, hvis din veninde har fået en kæreste og nærmest har glemt, at hun også har veninder. Prøv et eller flere af de her syv tips, som måske kan hjælpe dig til at holde liv i jeres venskab, selv om din veninde har fået en kæreste.

Læs også: Bliv en bedre veninde

7 tips, hvis din veninde er kærestekedelig

1. En snak med din veninde kan være det eneste, der skal til, for at hun opdager, at hun måske lidt har glemt at prioritere tid med dig. Prøv at sige til hende, at du savner hende, og at du ville ønske, I kunne ses lidt oftere, end I gør nu.

2. Din veninde vil uden tvivl være meget optaget af sin kæreste i starten af deres forhold, så måske var det en idé, at du bare lod hende være sådan det første stykke tid, og så kunne du i stedet hænge ud med nogle af dine andre veninder, som du ellers ikke ser lige så ofte.

3. Spørg din veninde, om I ikke skal lave en fast venindedag hver uge eller hver anden uge. På den dag er det jeres vigtigste aftale, og der skal ske noget virkelig vildt, hvis én af jer skal aflyse. Så er du i hvert fald sikker på venindetid en gang om ugen.

4. Du kan også arrangere nogle hyggeaftaler for flere af dine venner og veninder, hvor du også inviterer din veninde og hendes kæreste med. Så får du lidt venindetid, samtidig med at du lærer din venindes kæreste at kende.

Læs også: Sådan hjælper du din veninde over et breakup

5. Husk, at alle venskaber har forskellige faser, som ændrer sig i takt med, at jeres liv også ændrer sig. I har lige været i en fase, hvor I havde vildt meget tid til hinanden, og nu er I gået ind i en ny fase, hvor der også er nogle andre mennesker i jeres liv, som skal prioriteres. Det gælder om at få det bedste ud af de forskellige faser – på et tidspunkt vil der også komme en fase, hvor du selv har fået en kæreste og ikke har så meget tid til at ses med din veninde.

6. Bare fordi I ikke ses så tit, betyder det jo ikke, at I slet ikke skal snakke sammen. Chat sammen på Facebook, snap sammen, sms sammen eller ring til din veninde ”bare fordi”, mens du sidder og venter på bussen. Det er ikke lige så hyggeligt som at være sammen IRL, men det er bedre end ingenting!

7. Prøv lidt at glemme følelsen af, at din veninde ikke har tid til dig, og vend i stedet tanken til noget positivt – for eksempel at du nu har meget mere tid til at dyrke din hobby eller til selv at møde en sød fyr, som kunne blive din kæreste. Det er ret svært, men det er altid godt at se det positive i en træls situation, så man kan få noget godt ud af det i stedet for bare at være i dårligt humør over det.

Måske har du brug for at finde nogle flere veninder, som du kan være sammen med? Se, hvordan du kan gøre det her:

Blivbedretilatvenner

Ja, det lyder som en kliché! Men ikke desto mindre kommer man rigtig langt med et imødekommende smil. Hvis du møder nye folk med et smil, så er der langt større chance for, at de vil bemærke dig og falde i snak med dig.
Shutterstock
Måske er din kommende veninde lige ved siden af dig, uden du ved det? I stedet for du altid er sammen med din bedste veninde i skolen eller til jeres fritidsaktiviteter, så være åben, hvis du kommer i gruppe med en, du ikke kender så godt endnu. Tænk, hvis I bare klikkede vildt godt.
Shutterstock
Selv om det ville være rart, hvis alt kom flyvende til en, så er virkeligheden ikke helt sådan. Faktisk så er vi i Danmark lidt dårlige til at snakke med mennesker, vi ikke kender så godt. Hvis du føler, at du har en bekendt, som du ville hygge dig i selskab med, så tag fat i personen, og hør, om I ikke skal hænge lidt ud efter skole eller i en weekend. Eller hvis du har mødt en, du klikker godt med, så sørg for, at det ikke løber ud, fordi ingen af jer tog initiativ til at ses igen.
Shutterstock
For at du kan få nye venner, er du nødt til at hvile i dig selv. Hvis du prøver at være en anden udgave af dig selv, vil personerne, du møder, ikke føle, at du er til stede. Hvis I skal få glæde af hinanden på lang sigt, er det derfor vigtigt, at du hviler i dig selv og er dig selv.
Shutterstock
Det er slet ingen skam at have veninder, som du har fået igennem Facebook eller andre websteder. Faktisk kan det være rigtig rart at have en god veninde, som ikke kender alle ens andre veninder. Man snakker bare om nogle andre ting, når man ikke har fælles bekendte, og hvis I nu har et fælles idol, så skal snakken nok løbe af sted.
Shutterstock
Hvis du ikke føler, du har nogle venner overhovedet og har rigtig svært ved at stå ansigt til ansigt med nye mennesker, så kan det også være en god idé at møde nye venner gennem samlingssteder på nettet som forskellige forums. Der er rigtig mange, der føler sig ensomme, og derfor er der mange sider, der har til formål at få folk til at mødes og snakke sammen på kryds og tværs.
Shutterstock
Sidst, men ikke mindst, skal du være åben for at møde nye mennesker. Det kan sagtens være, at du har haft en dårlig oplevelse med en ny veninde engang, og så er det endnu vigtigere at huske, at alle mennesker er forskellige, og fordi det gik dårligt med én ny veninde, betyder det ikke, at det vil gå sådan med alle dine nye bekendtskaber.
Shutterstock

Læs mere om