Mit liv

Brevkassen: "Skal jeg skifte skole?"

Redaktionen 26. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unspalsh
"Mange ville nok betegne mig som ”den nørdede” og stille pige. Jeg føler, at jeg har fået en rolle, som jeg ikke kan slippe ud af, og jeg brænder for at prøve noget nyt. Skal jeg skifte skole? Sådan spørger én af vores læsere. Vores ekspert fra Børns Vilkår, Kristina, svarer på spørgsmålet lige her.

Hej Vi Unge

Jeg er en pige på 14 år, som går i 8. klasse. Jeg har gået på den samme skole hele mit liv, men siden vores klasser blev flettet sammen i slutningen af 6., har jeg ikke følt mig tilpas. Jeg har ikke svært ved at følge med i skolen, og jeg har også to rigtig gode venner, som jeg fungerer socialt og fagligt sammen med, men jeg føler bare ikke, at jeg er kommet i en klasse, der passer godt til mig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For mine klassekammerater handler det kun om at drikke, feste og nedgøre andre. For mig betyder det en del at klare sig godt i skolen, så mange ville nok betegne mig som ”den nørdede” og stille pige. Jeg føler, at jeg har fået en rolle, som jeg ikke kan slippe ud af, og jeg brænder for at prøve noget nyt.

Men der er heller ikke så længe tilbage, og jeg ved også, at 9. klasse er et vigtigt år, hvor man lærer meget af det, man skal til eksamen i.

Jeg er heller ikke sikker på, om jeg vil finde nogle lige så gode venner. Så min frygt holder mig tilbage ... Jeg har tænkt længe og har blandt andet prøvet at skrive en liste med fordele og ulemper ved at blive og skifte skole, men jeg har svært ved at finde frem til en konklusion.

Hvad synes I? På forhånd tak.

Hilsen en anonym pige

Kære pige

Det er godt tænkt, at du allerede har lavet en liste med fordele og ulemper, så du har fået et overblik over det dilemma, som du står i. Beslutningen er svær at finde frem til, når der er fordele og ulemper ved begge. Måske ville det være en idé at få en snak med dine forældre og en god lærer, så du trives bedst muligt i det sidste skoleår? Der sker rigtig meget i de sidste år både personligt, socialt og fagligt. Der vil altid være forskel på, hvad og hvem man synes bedst om, sådan vil det også være fremover, uanset om det er studie, arbejde eller fritid. Måske kan du se det som en del af det at være menneske, at vi heldigvis er forskellige? Du virker til at være en pige, der ved, hvad du står for, hvad du vil, og hvem af dine venner du har det bedst med. Det skal du holde fast i uanset dit valg. 9. er intenst – snart i gang og snart afsluttet. Nogle gange kan det hjælpe rigtig meget, at man har fokus på det mål, der er forude, så året bliver lettere at overskue. I processen kan du måske overveje:

1. Hvordan du ser på dig selv, om du ønsker at forandre dig, hvad du vil forandre og hvordan?

2. Om det er vigtigt for dig, hvordan andre ser på dig, og hvem de andre er, og om deres meninger egentlig er vigtige for dig?

Jeg tænker, at det kunne hjælpe dig med at holde fokus på det vigtigste for dig – i skolen og dig personligt. Det kan godt være, at frygten holder dig tilbage, men måske er trygheden også en god medspiller?

Kram Kristina

Læs mere om

MestLæste