Mit liv

Brevkassen: "Min veninde er jaloux - hvad skal jeg gøre?"

af Redaktionen 24. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Hvordan tackler man jalousi i et venskab? Vores ekspert i følelser og kærlighed, Kristina, giver et god råd lige her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hej Vi Unge

Min veninde bliver jaloux og sur, når jeg er sammen med andre end hende. Jeg holder utroligt meget af hende, men det er SÅ hårdt, at hun nærmest ugentligt er helt kølig over for mig, fordi jeg ser mine andre veninder.

Knus den trætte veninde

Kære du

Det lyser nærmest ud af dit brev, hvor hårdt og trættende det er, at hun bliver jaloux og lægger dig på is. Måske mærker du også skyldfølelse, når hun ligesom lægger ansvaret over på dig – og du så skal kæmpe for hendes tilgivelse? Hvis det fortsætter sådan, skubber jalousien jer væk fra hinanden. Sådan skal det helst ikke være mellem veninder, og det tror jeg heller ikke, du eller din veninde ønsker.

Derfor er det nu, I skal tale sammen. Sæt en ramme for samtalen om, at I ikke giver hinanden skylden, men I hver især tager ansvar for egne følelser og ikke fører dem over på den anden. Tal om jalousien, og hvad den gør ved jer og jeres venskab. Fortæl din veninde, at du holder af hende, men det er hårdt at være i, når jalousien lukker dig ude. Sig, at du har brug for at tale det igennem og tale om, hvordan jeres venskab bliver mere harmonisk.

Det kan f.eks. også være, at I sammen aftaler at acceptere, at man også har andre venner, at man godt kan føle jalousi og andre svære følelser, men at I har tillid til hinanden og får talt om det svære. Jeg håber, at det lykkes for jer.

Kram Kristina

MestLæste