Mit liv

Bliv klar til eksamen hurtigt

Af Line Sølvhøj Jensen 16. maj 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har lockouten fået dig til at være liiidt bag efter, når det gælder eksamen? Bare rolig, du kan sagtens blive klar til eksamen hurtigt!

Måske gik der lidt for meget hygge med veninderne i den, mens der var lockout, og du føler dig måske ikke helt klar til eksamen. Men det kan sagtens lade sig gøre at blive klar til eksamen på ingen tid. Vi har lavet en guide til at blive eksamensklar!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Eksamensangst - Få hjælp her!

Dyb koncentration

Læg tv-serier, romaner og for alt i verden din smartphone på hylden for et stykke tid. Hvis du føler, du er bagud i forhold til eksamen, så er det nu, du skal koncentrere dig fuldt ud. Find et godt sted, hvor du kan læse til eksamen, og hvor du ikke blive forstyrret - pladsen foran fjernsynet er no go! Luk døren, hav ro på og skub alle andre tanker ud af hovedet.

Lev sundt

Der er altså noget om det - en sund livsstil giver dig ekstra meget energi og gør, at du bedre kan koncentrere dig. Gå i seng til tiden, spis sundt, dyrk motion og stå tidligt op, så du har masser af tid hele dagen - så har du alle forudsætninger for, at du bedre kan koncentrere dig og fokusere på eksamen.

Læs også: Charm dig til bedre karakterer i skolen.

Lav en plan

Er du ved at panikke, så læser du sikkert lidt hist og lidt pist. Men ro på! Brug et par timer på at få lavet en god læseplan, så du er sikker på, at du når det hele - eller i hvert fald det vigtigste. Når du laver din læseplan, så tænk på, at:

• Du skal være realistisk. Hvor meget kan du nå og har du overskud til at læse på en dag?

• Du skal starte med det, du synes, der er sværest. Når du har brug for lidt mere let læsning, så læs på det, du føler dig mere sikker i,

• Det kan være en fordel at læse med en anden, men måske skal det ikke være din bedste veninde. Der skal jo ikke gå for meget hygge i den - det kan I gøre efter eksamen.

• Du også skal give dig selv pauser. Og det er altså ikke forbudt at forkæle dig selv med et stykke chokolade eller en lækker smoothie, selv om du også skal leve sundt!

mundtlig eksamen, tips

Læs også: Galleri: Kostumer til sidste skoledag.

Tjek pensum

Tjek efter en ekstra gang, hvad der er opgivet i pensum og start med at læse på det. Det er det, din lærer forventer, at du har læst på. Har du ekstra tid, kan du kigge gamle notater igennem eller læse på andre ting.

Læs også: Gode råd til den mundtlige eksamen.

Skriv ind i din kalender

Brug din kalender til at skrive ind, hvilke dage du skal læse på hvad. Det kan være en god idé at stille alarmen på din telefon, så du bliver mindet om, at du skal i gang med at læse nu.

Hvad er dit bedste råd til eksamen?

MestLæste