teenagedatter og mor
Mit liv

7 ting, din mor ville ønske, du vidste

Af Sisse Tvegaard Andersen 10. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er din mor også den der strenge, kedelige mor-type, der ikke fatter noget som helst? Måske bliver du klogere nu …

Din mor kan både være den bedste og den værste i verden. Der er ikke nogen, du kan blive mere rasende på, eller nogen, du kan blive mere flov over. Indimellem virker hun, som om hun lever i en helt anden verden end dig og stiller nogle krav, som du aldrig nogensinde kan leve op til. Men hey, der er altså et par ting, som du skal vide om din mor …

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Hun forventer ikke, at du er perfekt

”Lav dine lektier”, ”opfør dig ordentligt”, ”skal du have det der på?” … Siger din mor også indimellem ting til dig, som får dig til at tro, at hun forventer, at du er en eller anden slags superhelt, der har styr på det hele, og aldrig fejl? Det gør hun ikke! Hun prøver bare at få dig til at gøre det bedste, du kan.

2. Hun er tit i tvivl

Over for dig er din mor ikke til at overbevise om, at du skal have lov til at komme med til fes eller at det er okay, at du får en næsepiercing. Men bag facaden er hun faktisk tit lidt i tvivl om, hvad hun skal give dig lov til, og hvornår du er gammel nok til at være længe ude.

3. Hun ved godt, hun er pinlig

Du sidder og chiller med veninderne på værelset, og pludselig kommer din mor ind og begynder at danse med på Justin Biebers ”Sorry”. Megapinligt! Og din mor ved faktisk godt, at det er lidt kikset. Hun vil bare gerne have dig til at grine, og hun vil hænge lidt ud med de cool unge piger.

4. Hun har været ulykkeligt forelsket

Det kan godt være svært at forestille sig, men en gang har din mor også ligget og grædt ned i en pude over, at Mads fra 8. ikke var forelsket i hende. Og hun er også kommet ovenpå igen efter at have fået knust sit hjerte. Måske har hun et godt råd, du kan bruge?

5. Din mening er vigtig for hende

Er du også lidt træt af, at din mor hele tiden spørger dig, hvad I har talt om i skolen, hvad du laver med veninderne, og hvad du synes om hendes nyeste DIY-projekt? Tænk på, at grunden til, at hun udspørger dig så meget, er, at hun virkelig gerne vil vide, hvad du mener og tænker om nærmest alting. Måske er det en god idé at dele et par af dine tanker med hende en gang imellem?

Læs også: 7 grunde til at tale om sex med din mor

6. Hun vil virkelig gerne hjælpe dig

Din mor har også været ung engang, selv om det er sygt længe siden, og hun har både oplevet at få sin første menstruation, skændes med en veninde og haft vildt svært ved matematikopgaverne. Og hun vil virkelig gerne hjælpe dig, hvis du har brug for det.

7. Du er god nok, som du er

Lige meget hvor mange skænderier I har, og hvordan du vælger at leve dit liv, så elsker din mor dig over alt på jorden, og hun ville aldrig ønske, at du var end dig . Husk det!

I galleriet kan du få gode råd til at få det endnu bedre med din mor og far:

Slipforirriterendeforældre

Dine forældre er nysgerrige og vil gerne vide, hvad der sker i dit liv. Hvis du vil undgå at blive udspurgt hele tiden, så kom dem i forkøbet, og fortæl dem, hvad du laver. Du behøver jo ikke at fortælle alt - hvis du snakker meget om dine veninder og fortæller sjove historier fra skolen, så spørger de måske ikke så meget til det med kærester.
Foto: Shutterstock
Fortæl dem, at du meget gerne vil høre deres mening, men at du også har brug for at tage dine egne beslutninger en gang imellem, så du kan øve dig i at tage selvstændige valg. Dog må du huske på, at det i sidste ende er dem, som bestemmer, hvis du er under 18 år – der er ikke noget at gøre!
Foto: Shutterstock
Lav en aftale med dem om, hvornår du skal være hjemme, og husk altid at overholde den! Det er supervigtigt, at dine forældre stoler på dig, og det vil også bare gøre, at du får lov til flere ting.
Foto: Shutterstock
Selv om du godt kan tænke selv, så er det en god idé at spørge dine forældre til råds engang imellem. Måske kan du bruge deres råd, og ellers bliver de bare glade for, at du gerne vil høre deres mening.
Foto: Shutterstock
Det kan ikke undgås, at I bliver uvenner engang imellem, men det hjælper altså ikke at smække med døren eller at råbe ad dem. Så bliver de bare endnu mere gale, og der kommer megadårlig stemning, som ingen kan holde ud.
Foto: Shutterstock
Hjælp til med at gøre rent, støvsuge, vaske op og så videre engang imellem. De vil synes, at deres teenagedatter er noget så sød. Og helt ærlig … det er vel kun på sin plads?
Foto: Shutterstock
Hvis du har en anden mening end dem, så forklar dem stille og roligt, hvorfor du synes noget andet. Drop den der med, at "alle de andre må godt". I de fleste tilfælde virker den altså slet ikke! Spørg dem i stedet om, hvad deres begrundelse er for, at du ikke må. Og igen, hvis du har fået et klart svar, så husk at respekter det.
Foto: Shutterstock
Dine forældre bestemmer over dig, indtil du er 18 år, og selv om det er vildt nederen, så er det nu engang sådan. Prøv derfor at sætte dig i deres sted. Måske sætter de nogle regler, fordi de er bange for, at der skal ske dig noget.
Foto: Shutterstock
Fortæl dem, at du godt ved, at de vil dig det bedste, men at du også har brug for at prøve nogle ting og finde ud af, hvem du er. De har jo også selv været unge og syntes sikkert også, at deres forældre var rigtig irriterende. Med åbenhed og forståelighed kommer du langt!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste