6-tips-til-det-fedeste-efterskoleophold
Mit liv

6 tips til det fedeste efterskoleophold

Af Line Lei Mohrsen Jensen 14. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du startet på efterskole eller overvejer du at starte på efterskole? Vi har samlet 6 tips til, hvordan du får det fedeste år - uanset hvilken efterskole du skal begynde på!

At starte på efterskole er lidt ligesom at starte på en frisk. Alt er ukendt, nyt og megaspændende! Et efterskoleophold kan give dig mulighed for at få en masse gode, nye venner – og deltage i et helt unikt fællesskab. En efterskole kan ikke sammenlignes med folkeskolen, for her skal I ikke kun have undervisning sammen, men derimod spise, sove og gøre rent sammen! Vi har samlet 6 tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit efterskoleophold.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Vær’ dig selv
Noget af det allervigtigste ved at starte på en frisk er, at du er dig selv fra dag 1 – også selvom det hele kan føles super akavet og nervepirrende! Der er ingen grund til at opstille en facade, for lige gyldigt hvad, så er der ingen, som kan holde den 24/7. Du er god, som du er!

Læs også: 11 ting til en miljøvenlig skolestart

2. Vær’ åben
Et andet godt råd er at være åben og klar på at skabe nye relationer. Men man skal dog huske, at man også skal give plads til, at folk er forskellige, og der måske nogle gange er nogen, som har brug for at være lidt alene. Man skal trods alt være sammen i et helt år - så der er masser af tid til at hygge og have det sjovt!

3. Deltag i det sociale
For at kunne få mest muligt ud af efterskoleopholdet, er det vigtigt at være en del af fællesskabet. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage med til så mange arrangementer som muligt – og det kan være alt fra at udhule et halloweengræskar til at se en håndboldkamp i hallen. Det kan især være en god idé at blive på efterskolen i de første par weekender, hvor man kan lære folk at kende. Jo mere, du deltager i fællesskabet, jo større sandsynlighed er der for, at du får venner for livet.

4. Medbring nogle personlige ting
Selvom det er sjovt og spændende at gå på efterskole, kan man også længes efter, alt det som er derhjemme. Det kan derfor være en god idé at tage nogle hyggelige ting med hjemme fra dit værelse af som for eksempel billeder af dine venner og familie. Du kan også medbringe nogle seje plakater af dine største idoler (måske fra et Vi Unge blad?) - så kan du også vise, hvem DU er!

Psst! Det er også vildt hyggeligt at sende breve til ens venner og familie, mens man er på efterskole!

5. Tag ja-hatten på
Det kan godt være at rengøring og en uge i køkkenet kan lyde lidt keeedeligt… Men hvis du bare prøver at være positiv og tage ja-hatten på, så smitter det af på fællesskabet, og så kan det lige pludselig blive sjovt at svinge støvsugeren sammen med dine roomies! I kan for eksempel tænde for højtaleren og afspille jeres ynglingsmusik samtidigt med, at I rydder op!

Læs også: Test: Klar til det nye skoleår?

6. Slip mobilen
Når du er på efterskolen, kan det være en god idé at prøve at slippe mobilen for en stund. Hvis du sidder med telefonen fremme hele tiden, kan dine nye efterskolevenner nemlig tro, at det er fordi du ikke gider at være sammen med dem – og det vil du jo gerne, ikk? TikTok, Instagram og Snapchat må vente!

Psst! Husk nu at nyde din tid på efterskolen, for tiden går meget hurtigere, end du tror!