Reklame

5 tips: Sådan får du det fedeste efterskoleår

Reklame 14. september 2018
Skal du snart starte på efterskole? Eller overvejer du, om det vil være noget for dig? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får det bedste år i dit liv.

Det kan være en skræmmende tanke at begynde på en ny skole, hvor man ikke kender et øje. Og når man så oven i købet er flyttet ind på skolen og væk fra sine forældre, som man jo gør på en efterskole, kan man godt frygte, hvordan det skal gå.

Heldigvis siger mange, der har gået på efterskole, at det har været det fedeste år EVER! Og mon ikke, at du også kommer til at synes det, hvis du vælger at tage på efterskole.

Her får du 5 tips til, hvordan du kan gribe dit nye efterskoleliv an.

5 tips til det fedeste efterskoleår:

1. Smil!

Hvis du smiler, får folk lyst til at snakke med dig, og det bliver meget lettere at få nye venner. Især i begyndelsen, hvor alle er nye, og alle skal lære hinanden at kende, er det vigtigt, at du er med til at sprede god stemning.

2. Vær åben!

Hvis du lukker andre ind, får du et meget federe efterskoleår! Det er ikke sjovt at gå alene med problemer eller bekymringer. Betro dig til dine nye venner på efterskolen, så er det lettere at være dig – og det blive lettere at klare hverdagens problemer.

3. Vær ærlig!

Når du bor så tæt med andre mennesker, er det vigtigt, at I kan stole på hinanden. Vær derfor ærlig og fortæl dine (nye) venner, hvis du eksempelvis er ked af noget, har hjemve eller noget helt tredje. Det bliver et hårdt år, hvis du ikke tør være ærlig. Indrøm også dine fejl (ingen er nemlig perfekte) – så får I et federe sammenhold.

4. Begynd på en frisk!

Når du begynder på efterskole, får du en ny chance for at være dig selv, og på en måde er det som at starte på en frisk. Ingen kender dig, når du træder ind ad døren på din nye efterskole, og det kan du udnytte ved at være lige præcis den, du er, uden at nogen har en forventning om, hvad du plejer at sige eller gøre.

5. Tag imod nye udfordringer!

På efterskole har du mulighed for at prøve nogle af alle de ting, som du har drømt om, men som du måske ikke har haft mulighed for - eller ikke har turdet - før.Tag imod alle de nye udfordringer med et smil – det er med til at gøre året til det bedste nogensinde.

Hardsyssel Efterskoles elever har skrevet en e-bog med endnu flere tips til nye efterskoleelever. Læs mere om den her.

MestLæste