Mit liv

5 tips: Bliv klar til eksamen

Af Oliver Kokholm Ungermann 16. juni 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Eksamen nærmer sig, og det samme gør nervøsiteten omkring den. Få gode råd her til, hvordan du bliver helt klar, inden det går løs.

Eksamen banker på døren, og for nogle kan det være stressende og betyde søvnløse nætter og rigtig meget nervøsitet. Men det kan du altså forberede dig ud af, så din eksamen og eksamensoplevelse bliver meget nemmere og sjovere.

Læs også: 5 ting, der gør lektier sjovere

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nervøsiteten omkring eksamen er helt naturlig, og det er kun de absolut færreste, som ikke bliver en lille smule skræmte af det. Specielt, hvis du ikke har prøvet det før. Her får du de fem s'er, du kan huske på, når nerverne kommer.

Skriv ned

Det er altid en god idé at få styr på sine noter og skrive de vigtigste ting ned. Hvis du ved, hvilke emner, du kan trække, kan du lave et dokument med de vigtigste noter under hvert emne, så det danner et godt overblik. På den måde får du også genopfrisket alle de ting, du har lært i de fag, du skal op i. Og du kan aldrig få for mange noter. Hellere lave lidt ekstraarbejde og være godt forberedt end at fortryde bagefter, at du ikke fik styr på det.

Søvn

Det er nemt at blive stresset over eksamen og tænke, at man må bruge hele sin dag, aften og nat på at forberede sig. Men husk, at du har brug for din nattesøvn, og din hjerne fungerer langt bedre, hvis du sørger for at slappe af. Det er nemlig umuligt at koncentrere sig om det samme i løbet af en hel dag, så husk at tage nogle pauser og få nok søvn om natten!

Læs også: Sådan undgår du at blive skoletræt

Spørg

Hellere spørge en gang for meget end en gang for lidt! Der er ikke noget, der er pinligt at spørge om - hvis ikke man ved det, så ved man det ikke, og det er der intet flovt ved. Brug derfor dine veninder, dine forældre, søskende eller hvem, du synes, til at besvare dine spørgsmål.

Selvtillid

Du skal altid huske at stole på dig selv. Det gælder alle situationer i livet og specielt også til eksamen. Det er let at komme til at tvivle på sin præstation, men så længe du gør det så godt, du kan, er der ikke nogen, der kan forlange mere af dig - specielt ikke dig selv. Hvis du har forberedt dig godt, så har du helt sikkert også lavet et godt stykke arbejde, og hvis du viser lærerne, at du hviler i dig selv og det, du siger, så smitter det også af på din præstation, og det vil imponere dem.

Læs også: Sådan skriver du et essay i dansk

Spis

På selve dagen for eksamen skal du huske at spise. Der er nogle, som mister appetitten og ikke kan klemme noget ned, men for det første er det ikke sundt, og for det andet mister du energi og risikerer at blive dårlig. Du tænker klarest, når du har spist, så sørg for at få en god og stor morgenmad, inden du tager af sted. Og så skulle sådan noget som broccoli og rødbeder være ren hjernemad og styrke hukommelsen. Så ned med en masse af det!

Hvis vi mangler nogle tips, så må du vildt gerne dele dem med os i kommentarerne!

MestLæste