24_inspirerende_kvinder_vi_ser_op_til.
Mit liv

24 inspirerende kvinder, vi ser op til

Af Josephine Sjelhøj 3. marts 2021
Der findes millioner og millioner af kvinder derude, der hver dag gør en forskel for andre. Vi giver dig her et overblik over nogle af de mange inspirerende kvinder, som vi ser op til. Læs med her og bliv inspireret.

“Who run the world? Girls.”

De fleste af jer har garanteret sunget med på de ord, og budskabet er stadig lige så stærkt i dag, som det var, da Beyoncé udgav det ikoniske nummer for 10 år siden.

Kvindernes Internationale Kampdag er lige om hjørnet (Den 8. marts) - men hele marts måned er faktisk dedikeret til at fejre alle de fantastiske kvinder, der findes derude. 

Vi Unge ønsker at hylde kvindelighedens mange forskellige sider, og derfor har vi lavet en liste med 24 seje kvinder, der inspirerer os til at gøre verden til et bedre sted at leve i.

KVINDER I SEJE ERHVERV

Amanda Gorman, digter

Som den yngste nogensinde fremførte den 22-årige Amanda Gorman et rørende, stærkt og fredfyldt digt ved indsættelsen af den nye amerikanske præsident og vicepræsident.

Pernille Harder, fodboldspiller

Danske Pernille Harder er verdens bedste kvindelige fodboldspiller, og hun spiller til dagligt i fodboldklubben Chelsea.

Alyssa Carson, astronaut-aspirant

Alyssa Carson er blevet udnævnt til den yngste astronaut-aspirant nogensinde. Hun studerer lige nu astrobiologi, har designet den første kuffert, man kan tage med ud i rummet, og så drømmer hun om at besøge Mars.

LÆS OGSÅGuide: Fem film der hylder et stærkt søsterskab

Alexandria Ocasio-Cortez, politiker  

Alexandria Ocasio-Cortez er en amerikansk politiker og aktivist, som blandt andet blev kendt for at være det yngste medlem af den amerikanske kongres. Hun kæmper for kvinders ret til egen krop og for ligestilling mellem alle uanset køn, klasse, seksualitet eller race.

A Seat At The Tabl‪e, podcastværter

De tre seje og dygtige podcastværter Stephanie, Naima & Ingrid bruger ’A Seat At The Table’ til at tale om deres viden, refleksioner og følelser om alt, der handler om at være en ung kvinde med afrikanske rødder i Danmark.

POPKULTUR

Selena Gomez, sanger og skuespiller

Selena Gomez er en af de stjerner, der arbejder på at skabe mere synlighed, når det kommer til både kroniske og psykiske sygdomme.

Little Mix, pigegruppe  

Verdens største pigegruppe Little Mix har et mål om at sætte et større fokus på forskellige kropstyper, racer, køn og seksualiteter i deres arbejde.

Tessa, rapper

Gennem sin musik arbejder Tessa for at udfordre de stereotypiske forventninger, der er til kvinder, når det kommer til opførsel og udseende.

Ariana Grande, sanger

Ariana er et feministisk ikon indenfor popkulturens verden. Hun bruger blandt andet sin platform til at skabe mere opmærksomhed omkring emner såsom racisme, homofobi og sexisme.

Lizzo, sanger

Lizzo er en af de stjerner, der med sin musik og sine posts på Instagram inspirerer andre til at elske sig selv lidt mere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

AKTIVISTER

Malala Yousafzai, aktivist

Malala Yousafzai har dedikeret sit liv til at kæmpe for rettigheder til pakistanske kvinder og pigers ret til uddannelse.

Greta Thunberg, aktivist

18-årige Greta Thunberg er klima- og miljøaktivist, og har været med til at starte en hel klimabevægelse verden over.

Jameela Jamil, aktivist og skuespiller

Jameela Jamil bruger sin platform til at promovere intersektionelle feministiske budskaber.

LÆS OGSÅ20 Lizzo-citater, der vil få dig til at elske dig selv lidt mere

Emma Holten, aktivist

Emma Holten er en dansk debattør, aktivist og feminist, som var med til at starte debatten om hævnporno og krænkelser.

Nagin Ravand, aktivist

21-årige Nagin Ravand er modtager af Pigeprisen fra PlanBørnefonden for sit arbejde med at starte fodbold for piger i miljøer i Danmark, hvor der ikke er tradition for, at piger dyrker sport.

INFLUENCERE

Colleen Ballinger, YouTuber

Hver dag kan man følge med i Colleen Ballingers liv, hvor hun vlogger om alt fra feminisme, racisme og aktivisme til vigtigheden i at være åben om mental sundhed.  

bestdressed, YouTuber

Udover at poste videoer om bæredygtig mode, så deler bestdressed, aka Ashley, også vlogs, hvor hun taler ærligt om angst, depression og kærlighedsproblemer.

Johanne Kohlmetz, influencer

Johanne Kohlmets bruger sin platform til at sprede budskabet om, hvordan man kan leve mere bæredygtigt og samtidig have det sjovt.

Gigi Gorgeous, influencer

Gigi Gorgeous startede sin YouTube-kanal, fordi der ikke var nogen i medielandskabet, som lignede hende. Hun har sidenhen inspireret transkønnede personer verden over til at føle sig elsket.  

Nia Sioux, danser

Danseren Nia Sioux bruger sin Instagram-profil til at inspirere unge kvinder til at være præcis den, de er. Hver uge fremhæver hun en inspirerende kvindelig rollemodel, som fortjener at blive hyldet.

MegetMere