sommerferie aktiviteter
Mit liv

15 gratis aktiviteter til din sommerferie

Af Sigrid Glavind 11. juli 2023
Foto: Canva
Vi har samlet jeres 15 bedste idéer til sjove og hyggelige sommerferieaktiviteter.

Keder du dig også nogle gange i sommerferien? Og kan du ikke finde på flere sjove ting at lave?

Så er du ikke den eneste! Derfor bad vi om jeres bud på gratis sommerferieaktiviteter, og herunder finder du alle de gode idéer. Du kan selv vælge, om du laver aktiviteterne alene eller sammen med venner.

Nogle af aktiviteterne kræver, at man allerede har et par ting på forhånd, eller har mulighed for at købe det.

1. Lav en scrapbog

Find billeder i magasiner eller fotoalbums, klip flotte stofrester og pluk blomster, som kan indgå i en scrapbog. Du kan lave en scrapbog med dine drømme, en vennebog eller lige hvad der falder dig ind. Kun fantasien sætter grænser.

2. Road trip på cykel

Pak tasken med snacks og drikkevarer og cykel på opdagelse – gerne uden en plan. Du kan cykle til en anden by end hvor du bor, ud i naturen eller mod vandet.

3. Lyt til nye albums

For at få den fulde oplevelse af et album, skal du lytte til det fra start til slut. Har du for eksempel kun hørt bidder af Taylor Swifts nye album "Speak Now (Taylor's version)", så prøv at lytte til hele albummet og læg mærke til, hvordan albummet 'fortæller en historie'.

4. DIY-picnic

Opgradér din picnic med en hyggelig aktivitet. Find nogle gamle glas og skåle frem (eller køb dem i en genbrug), og tag dem med på din picnictur. Mal fine mønstre og figurer på glasset med glasmaling og giv dem nyt liv.

5. Strandtur

Er vejret godt, kan du tage på stranden og bade (husk solcreme!). Hvis du ikke synes, det er helt varmt nok, kan du tage et par venner med og spille strandtennis i sandet.

6. Læs en bog

Mangler du inspiration, kan du følge @bogmennesket på Instagram eller @bibliotekat på TikTok. Du kan også søge på #danskbooktok på TikTok, så kommer der et væld af forslag frem.

7. Tag på skovtur

Skoven byder på mange aktiviteter. Du kan samle bær eller hyldeblomst (hvis du vil lave saft eller bage med det senere), lave en picnic i skovbunden, plukke en flot buket til værelset eller blot nyde stilheden for en stund.

8. Bind en blomsterkrans

Bind en fin blomsterkrans med grene eller blomster. Du kan sagtens bruge blomster fra vejkanten, markblomster eller blot små grønne grene og stilke. Hvis du gerne vil have en guide, kan du bruge den her.

9. Campingtur

Find teltet frem fra gemmerne og sov en nat i naturen (eller bare din have, hvis du har sådan en). Her kan du se hvilke skove, du gerne må slå dit telt op i.

10. Ryd op og ryk rundt på værelset

Okay, vi ved godt, at det ikke lyder utrolig sjovt. Men er vejret dårligt og keder du dig, så kan det altså ende med at være en hyggelig aktivitet. Sæt din yndlingsmusik på og start med at rydde op ét sted eller i én skuffe så du ikke bare hiver alt ud af skabene og mister overblikket. Og nu hvor du er i gang, kan du rykke rundt på dine møbler og give dit værelse en mini-makeover.

11. TikTok-trend: Smeltet chokolade og jordbær

Hvis vejret derimod er godt og solen bager, kan du prøve smeltet-chokoladetrend. Du skal sådan set bare købe en plade chokolade, åbne den, lade solen smelte den og så dyppe jordbær (eller hvad du har lyst til) i chokoladen. Mums!

12. Skriv sommerdagbog

Sommeren er fuld af oplevelser, gode som dårlige. Prøv at sætte 5-10 minutter af hver dag, til at berette om din dag. Om et år kan det være sjovt at se tilbage på: Hvad du følte og tænkte i sommeren 2023? Hvem havde du et crush på? Hvad lavede du med din familie? Hvad gjorde dig ked af det?

13. “De tre vise aber”-udfordring

Du kender måske de "tre vise aber", og ellers kender du i hvert fald de tre abe-emojis: Den ene kan ikke snakke, den ene kan ikke se og den sidste kan ikke høre. Gør de tre vise aber til en udfordring når du bager, maler eller laver noget helt tredje med dine venner, hvor I fordeler hvilke sanser, I ikke må bruge.

14. Ryd op på din mobil

Det er måske ligeså vigtigt at rydde op på mobilen som på dit værelse. Rod på telefonen kan også give rod i hovedet, så slet de apps, du ikke bruger, gennemgå din kamerarulle og slet det, du alligevel ikke får glæde af.

15. Få den seksualundervisning, du aldrig fik

Var seksualundervisningen på din skole heller ikke helt, hvad du håbede på? Vi Unge har sammen med content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard i en ny podcast med titlen ”Ægte” forsøgt at give dig svar på alt det, du ikke lærte i skolen.

Lyt til podcasten her, eller der hvor du hører podcast:

MestLæste