Identitet

Mine veninder sladrer

Af Stine Kærsgaard 7. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver der sladret lige lovligt meget i din venindegruppe? Læs her, hvordan du ændrer på det.

Synes du nogle gange, at du og dine veninder kommer til at sladre lidt for meget? Både om andre, men også om hinanden? Det sker ofte, når flere piger er sammen, og derfor vil du nok aldrig kunne stoppe det helt. Det er dog vigtigt, at I er bevidste om, at jeres sladder kan gøre folk kede af det og skabe splid mellem jer. Og derfor skal det ikke tage overhånd!

Læs også: Min veninde lyver 

Læs her, hvad du kan gøre for at mindske sladderen i din venindegruppe:

Minevenindersladrer

Hvis du ønsker, at der bliver sladret mindre i din venindegruppe, så må du starte med selv at ændre adfærd. Når sladderen tager overhånd, så sig for eksempel: ”Nu har vi vist også snakket nok om det” eller gør dine veninder opmærksomme på, du ikke gider at snakke om andre bag deres ryg. Du kan også sige til dine veninder, at du ikke har lyst til at sprede rygter, som (måske) ikke passer, om folk.

 

Hvis I bruger meget af jeres venindetid på at snakke om andre mennesker, så er det måske på tide, at I finder på nye ting at interessere jer for. Snak om film, oplevelser, ideer og drømme. Hvis I er i hardcore ”gossip-mood”, så sladr om de kendte!

Hvis I i jeres venindegruppe sladrer om en af jeres andre veninder, fordi hun gør noget, der er irriterende, eller fordi, I er bekymrede for hende, så sig det til hende. I får ikke noget ud af at snakke om det, hvis I ikke giver hende en chance for at ændre på de ting, som går jer på. 

Man kan aldrig undgå sladder i venindegrupper. Det er både sjovt at sladre lidt om, hvad der sker henne i skolen, og nogle gange har man også brug for at komme ud med nogle ting om en veninde, der går en på, uden at man først siger det til hende. En god hovedregel er dog at tænke over, hvordan du selv ville have det, hvis andre snakkede om dig bag din ryg. Vær derfor fair, og gå ikke over stregen.

Hvis du får ondt i maven, fordi der florerer en masse sladder, og du aldrig føler, at du kan sige noget uden, at det kommer videre, må du sige til dine veninder, at det går dig på. Bliver det for meget for dig, så se dig om efter nye veninder at hænge ud med. Livet er for kort til at være venner med mennesker, der ikke gør noget godt for dig!

MegetMere