Interview med Clara Gabriela om at være queer
Køn & identitet

Noel: ”Da jeg fandt ud af, at jeg var til piger, var det en enorm lettelse”

Af Anne-Laura Hedegaard 23. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Elisabeth Eibye
Hvordan tackler man følelsen af at være anderledes? Vi har mødt Noel til en snak om at identificere sig som lesbisk og queer.

Hvornår blev du mere sikker på din seksualitet?

– Det gjorde jeg nytårsaften i 10. klasse. Min veninde havde spurgt, om jeg ville være hendes nytårskys, og jeg syntes, det var lidt mærkeligt, at hun spurgte, men da klokken blev 24, kyssede vi. Og så stoppede vi ikke, da alle andre stoppede. Det var en helt anden følelse, end jeg var vant til, og der var jeg ikke i tvivl om, at jeg var til piger. Der havde været tegn tidligere, men jeg havde slet ikke tænkt over, at man kunne være lesbisk.

Hvordan var din oplevelse med at springe ud som lesbisk?

– I 10. klasse fik jeg ingen negative kommentarer, fordi jeg blev forelsket i min veninde foran alle klassekammeraterne. Men fra min familie fik jeg ikke helt den reaktion, jeg havde håbet på. Jeg havde regnet med, at det ville være lidt ligegyldigt, at jeg var lesbisk, men for nogle af mine familiemedlemmer kom det som et chok, og det kom til udtryk som skuffelse. Nu er der heldigvis accept, og jeg havde min ekskæreste med til et okay stort familiearrangement, og der var folk megasøde.

Om Noel:

- De/dem
- 21 år
- Identificerer sig som lesbisk og nonbinær
- Bor og arbejder i København

Som nonbinær har man en kønsidentitet, som ikke passer ind i en binær kønsforståelse. En nonbinær person kan identificere sig som både en mand og en kvinde, ingen af delene eller noget imellem.

Når man er lesbisk, er man ofte seksuelt tiltrukket af andre kvinder.

Hvordan tacklede du følelsen af at være anderledes?

– I hele min folkeskoletid havde jeg svært ved at pinpointe, hvad der gjorde mig anderledes. Så da jeg fandt ud af, at jeg var til piger, var det en enorm lettelse. Jeg ville ønske, at jeg havde turdet stille mig selv spørgsmålet tidligere, for flere havde spurgt, om jeg var lesbisk, hvor jeg bare havde sagt nej. Det kan virke ubehageligt, når folk stiller spørgsmål, du ikke har taget stilling til. Nu ville jeg ønske, at jeg ikke havde haft så travlt med at bevise over for mig selv, at jeg ikke var anderledes. Så kunne jeg måske hurtigere have fundet ud af, hvem jeg er.

MegetMere