Køn & identitet

Hit that follow: 6 aktivister til dit Insta-feed

Af Ema Seferovic 11. maj 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Morten Bentzon og @maryconsolatanamagambe
Vi præsenterer dig her for 6 seje aktivister, der har en masse på hjerte. Følg med, og få aktivisme ind i dit feed!

Vi præsenterer dig her for seks seje aktivister, der har en masse på hjerte. Det er mennesker, der hver især bruger deres stemmer og platforme til at dele ud af deres viden og sprede budskaber inden for emner som feminisme, klima og antiracisme. Følg med, og få aktivisme ind i dit feed!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Selma de Montgomery (hun/hende)

16-årige Selma er klimaktivist. Hun bruger sin stemme og sin platform til at dele ud af sin viden og budskaber om klimakrisen. Hun er blandt andet en del af “Fridays For Future”, en international ungdomsbevægelse, der blandt andet organiserer klimademonstrationer. Følg Selma på hendes Instagram: @selmamontgomery_

Florence Given (hun/hende)

Den britiske forfatter, podcaster og aktivist Florence Given tog verden med storm med sin bestseller “Du skylder ikke nogen at være smuk”. Florence er feminist, og hun bruger sine sociale medieplatforme til at sprede feministiske budskaber og komme med gode livsråd til sine følgere. Følg Florence på Instagram: @florencegiven.

Alok Vaid-Menon (de/dem)

Alok er en indisk-amerikansk forfatter, poet og aktivist og er en stor stemme inden for aktivist-miljøet – særligt inden for LGBTQ+. De er skaberen bag “#DeGenderFashion”, som er en bevægelse, der har fokus på at gøre mode- og skønhedsindustrien kønsneutral. Du kan følge Alok via deres Instagram: @alokvmenon.

Prince Henry (han/ham)

Aktivist, studerende, debattør og model Prince Henry er en aktiv stemme inden for debatmiljøet i Danmark. Hans særlige fokusområder er antiracisme, og på sin platform på Instagram bruger han blandt andet sin stemme til at sprede antiracistiske budskaber. Du kan følge Prince på Instagram via @Princehenry.

Mary C. Namagambe (hun/hende)

Hun er skaberen bag “She for She Pads”, en virksomhed i Uganda, der laver bæredygtige menstruationsbind, man kan genbruge. På sin Instagram bruger hun sin stemme til at fremme feministiske og antiracistiske budskaber ved at dele ud af sine holdninger om forskellige aktuelle emner. Følg Mary på Instagram: @maryconsolatanamagambe.

Waginapineapple (hun/hende)

Sofie Riise Nors er forfatter, illustrator og TV-vært. Hun er kendt for sine sjove og feministiske memes, som hun deler på sin Instagram, og for den feministiske bog “Sexmagasinet”. Bogen har fået en feministisk lillesøster i form af et TV-show, som du i øvrigt kan se på streamingtjenesten Ally. Følg Sofie på Instagram: @waginapineapple.

Læs mere om

MestLæste