kærlighed

Hvornår siger man: ’Jeg elsker dig’?

Af Stine Kærsgaard 11. maj 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan enten være SÅ romantisk eller SUPERakavet – få gode råd til, hvordan du kan sige de tre små ord her!

Når ordene, ”jeg elsker dig”, skal siges, kan det være det sødeste i hele verden eller det mest akavede øjeblik ever – men hvorfor skal det egentlig være så svært at sige de tre små ord?

Læs også: Test: Hvordan ser drengene dig?

I galleriet herunder finder du gode råd til, hvad du kan gøre og måske bør undlade, når du skal fortælle din kæreste, at du elsker ham:

Hvornårsigerman:’Jegelskerdig’?

For at undgå en akavet situation, er det vigtigt, at du har kendt din kæreste i mere end et par uger. Der er selvfølgelig ikke nogen, som hverken kan eller skal bestemme, hvornår du elsker en person – eller hvornår du skal fortælle ham det, men det kan altså godt være lidt overvældende for ham at modtage beskeden, hvis I næsten lige har mødt hinanden… Så vent til I har kendt hinanden i noget tid.
Foto: Shutterstock
Når du beslutter dig for at sige til din kæreste, at du elsker ham, så vær sikker på, at du mener det. Din kæreste vil hurtigt kunne gennemskue, hvis det er noget, du siger, fordi du føler dig presset til det. Det er forskelligt fra person til person, hvor lang tid der går, før at man elsker et andet menneske. Så tag dig den tid, du skal bruge, og sig det først, når det føles helt rigtigt.
Foto: Shutterstock
Når du siger de tre små ord, er det en god idé lige at overveje, om tidspunktet er rigtigt. Det skal helst ikke være noget, der bare lige bliver slynget tilfældigt ud. Sørg for at der er ro omkring jer, og at du kan kigge din kæreste i øjnene, imens du siger det – så virker det stærkest!
Foto: Shutterstock
Det er en rigtig dårlig idé at sige: ”Jeg elsker dig” lige efter, at du og din kæreste har haft et skænderi. Måske giver det god mening, hvis I har været kærester længe, men ALDRIG første gang, du siger det til ham! Hvis du siger det lige efter et skænderi, vil han måske tro, at du kun siger det for at blive gode venner med ham… Og ikke fordi, at du rent faktisk mener det! Ordene skal første gang siges i en glad stund – ikke lige efter I har været uvenner!
Foto: Shutterstock
Når du nu har sagt de tre små ord for første gang, har du måske lyst til at blive ved med at sige det igen og igen – simpelthen fordi du er så supervild med din kæreste! Meeeen, hold lige lidt igen. Det kan hurtigt blive too much og jo mere din kæreste hører det, jo større risiko er der for, at han ikke rigtig vil tænke over, hvor sødt det egentlig er…
Foto: Shutterstock
Derfor er det altså en god idé at respektere ordene, ”jeg elsker dig.” Tænk over, under hvilke omstændigheder du vil sige ordene første gang, og brug dem fremadrettet med omhu og respekt!
Foto: Shutterstock

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs mere om

MestLæste