breakup slået op
kærlighed

Har din kæreste slået op? Sådan tackler du at blive slået op med

Af Sigrid Glavind 4. december 2023
Foto: Canva
De fleste skal igennem en del nitter, inden der er gevinst. Derfor er det godt at vide, hvordan du håndterer et breakup.

Kærligheden er sjældent helt ukompliceret, og tit ender den i vasken, Av, ja, det er den barske sandhed. Derfor er det godt at vide, hvordan du tackler at blive slået op med.

1. Embrace dine følelser

Dine følelser er dine følelser, og de er ikke altid rationelle eller logiske, netop fordi de er følelser. Acceptér, hvordan du har det, og lad være med at slå dig selv i hovedet for at føle på en bestemt måde. Det bliver det ikke bedre af. Hvis du er grædefærdig, hvis du er sur, hvis du er lettet, hvis du føler dig tom inden i ... det hele er okay. Vær i det, og giv dig selv lov til at have det, som du har det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip: Spis en god kage, eller se serier dagen lang i dit nattøj, hvis det er det, du har mest brug for.

2. Støt dig ved nogen

Det nok vigtigste råd, hvis du bliver slået op med, er at tale åbent og ærligt med nogen om det. Det er sådan set underordnet, hvem du støtter dig ved - det vigtigste er, at du ikke går alene med dine følelser. Som regel er mennesker omkring dig også de bedste til at distrahere og opmuntre dig. Selv om det er sundt at være i sine følelser, er det nemlig også okay, hvis du har brug for at flygte lidt fra det, tænke på noget andet og smile igen.

Tip: Det kan være, at shopping med en søster, en sommerhustur med vennerne eller en filmaften, er lige det der skal til, for at aflede dine tanker.

3. Få vreden ud - på en god måde

Det er okay at være sur og indebrændt, hvis din eks har været en kæmpe idiot over for dig! Det går selvfølgelig ikke, at du raserrundt og sparker til bildæk, men du kan godt få aggressionerne ud på en fornuftig måde. Måske er det nu, du skal prøve kickboxing eller spørge din mor, om du ikke må smadre de tallerkener, hun alligevel vil kassere.

4. Pas på med sociale medier

Det kan være sååå fristende at stalke eksen på sociale medier, efter han eller hun har slået op med dig, men pas nu på ... ni ud af 10 gange vil det bare gøre dig mere ked af det. Det er ikke fedt at se ekskæresten hygge sig med sine venner, når det føles, som du selv er blevet kørt midt over inden i. Det bedste vil være, hvis du kan finde styrken til at blokere eller slette din eks på sociale medier for en stund. Ude af syne, ude af sind virker altså her!

5. Stop negative tanker

Det gør f****** ondt at blive droppet, og desværre kommer man nemt til at vende de sårede følelser indad. Måske bliver du ramt af tanker som "hvad har jeg gjort forkert? Hvorfor kunne jeg ikke bare være mere x og mindre y, så ville jeg være den perfekte kæreste?" STOP de grimme tanker. Du er fantastisk, og der skal altså to til tango. Du og din eks var nok bare ikke rigtige for hinanden, men det betyder ikke, at du ikke er den rigtige for nogen - præcis som du er. For det er du, og du skal bare finde den person, hvor I matcher som chips og dip.

6. Sig "thank you, next!"

Når du er godt i gang med at bearbejde kærestesorgerne, skal du måske prøve at kigge lidt fremad og se på, hvad du har lært i dit tidligere forhold. Tænk på Ariane Grande og hendes ultimative breakup-sang "Thank U, Next". Hvad lærte du af at være i et forhold med din eks? Hvad tager du med videre? Du er uden tvivl blevet klogere på dig selv, hvad du ønsker dig i en kæreste, og hvad du i hvert fald ikke vil have. Det betyder også, at du er meget bedre rustet, når du igen er klar til at få en ny kæreste (det må godt tage tid!).