Identitet

Har jeg veninder nok?

Af Stine Kærsgaard 15. december 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er faktisk ikke unormalt, hvis du føler, at alle andre piger omkring dig har mange flere veninder, end du selv har.

Nogle mennesker foretrækker at have få, gode venner, og andre har det bedst med at have en masse, som måske ikke er helt så tætte. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, og kun du selv ved, hvad der fungerer for dig, når det kommer til venskaber.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan bliver hun din BFF

Her er fem ting, som er gode at tænke over, hvis du er bange for, at du ikke har veninder nok.

Harjegvenindernok?

Måske har du det bedst med at se dine veninder hver dag, og måske tænker du, at det er det, man skal for at kunne kalde sig gode veninder. Men faktisk kan du sagtens have veninder, som du sjældent ser – og stadig være tætte med dem. Fordi der går lang tid imellem at I ses, behøver det ikke være ensbetydende med, at I er ved at glide fra hinanden, eller at I ikke er gode veninder. Så længe I stadig husker at skrive til hinanden en gang imellem, så kan venskabet stadig være lige så værdifuldt, som hvis I så hinanden hver eneste dag. Cyberspace-veninder kan derfor sagtens være gode veninder!
Foto: Shutterstock
I stedet for hele tiden at prøve at være populær og gå efter at få nye veninder, så tænk også over at pleje dem, som du allerede har. Husk at ringe til dem, spørge ind til, hvordan de har det, og at lave aftaler med dem. Tager man sig ikke af sine veninder eller viser interesse for dem, risikerer man nemlig at miste dem.
Foto: Shutterstock
Måske tænker du, at dine bedste veninder er dem, der ligner dig selv både personlighedsmæssigt og stilmæssigt. Men faktisk er det rigtig nice med forskellige veninder. Husk på, at du kan lære meget af personer, som ikke er helt som dig selv.
Foto: Shutterstock
Selv om det ser ud til, at nogle af dine bekendte har mange flere veninder, end du selv har, så husk, at de ikke behøver at være så tætte, som de giver sig ud for at være på de sociale medier, når de poster billeder af, hvor nice de har det sammen. Ligesom at morgenmaden ofte ser lidt bedre ud på Instagram, end den gør i virkeligheden, så gør andres mange, tætte venskaber det sommetider også.
Foto: Shutterstock
Mærk efter, hvad der føles rigtigt for dig, når det kommer til dine venskaber. Hvis du er åben over for nye mennesker og husker at pleje dine ”gamle” venskaber, så er du godt på vej, og så behøver du faktisk slet ikke spekulere på, om du har for få eller for mange veninder!
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste