Identitet

Facts om junkfood

Af Susie Pedersen 24. august 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvis du – ligesom os – nogle gange falder i junkfood-fælden, vil du måske synes, at de her facts er RET interessante.

Selv om der kommer mere og mere fokus på sund mad og sund livstil, så kan vi danskere stadig godt lide junkfood. Og vi må da også indrømme, at der ryger en pizza ned i ny og næ …

Læs også: Det vidste du ikke om kaffe

Hvis du også er lidt nysgerrig på mere eller mindre nytteløse facts om junkfood, så kan du se med i galleriet herunder, hvor vi har samlet 14 styks.

Factsomjunkfood

1. Et spansk forsøg med 8.964 personer har vist, at risikoen for at udvikle en depression stiger med 42 procent, når man spiser meget junkfood.
2. Junkfood kan gøre dig sur. Du tænker måske, at du bliver ekstra glad, når du giver dig selv lov til at spise en burger, men junkfood indeholder ikke de næringsstoffer, din krop har brug for. Dit blodsukker vil derfor stige hurtigt og falde drastisk igen. Det gør dig træt og humørsvingende, og du får lyst til mere fedt, salt og sukker. ØV!
3. En junkfood-burger kan indeholde kød fra op til 100 forskellige køer.
4. Når man siger junkfood, snakker man om mad eller produkter med højt indhold af kalorier, fedt, sukker, salt eller koffein. Så det kan bare være burgere, pizza, slik, chips, is, sodavand og andet sødt.
5. Betegnelsen junkfood opstod i 1960’erne, men blev først rigtig populær et årti efter, da Larry Groce lavede nummeret ”Junk Food Junkie”. Derefter har folk brugt det, når der snakkes om mad, man har lyst til, men som man måske ikke burde spise (Junk = affald).
6. Junkfood er ikke det samme som fastfood. Fastfood kan sagtens være sundt, for det kan nemlig også være en sandwich fra Joe & the Juice.
7. Du skal ikke lade dig narre af en jordbærmilkshake, der umiddelbart lyder sund, fra et junkfood-sted. Den indeholder vildt mange kemikalier! Derhjemme kan du nærmest nøjes med at blende jordbær og mælk, og så har du en dejlig milkshake.
8. En halv liter Cola indeholder cirka 25 sukkerknalder. What?
9. Maskinen, man bruger til at lave candyfloss med, blev faktisk opfundet af en tandlæge i 1897. Mon ikke mange andre tandlæger synes, det er en dårlig opfindelse?
11. Opskriften på Coca-Cola er bevaret i en bankboks i Atlanta, og selv om der er masser af bud på, hvordan den originale opskrift ser ud, så er det aldrig blevet bekræftet, fordi opskriften har sådan en enorm økonomisk værdi.
12. Det siges, at alle mennesker, der regelmæssigt spiser junkfood, indtager flere kønshår i løbet af bare et år. Ehw!
13. McDonald’s har på verdensplan afvist flere ansøgere end universitetet Harvard.
14. I Australien hedder Burger King ”Hungry Jack’s”.
10. Pomfritter er den mest populære type junkfood i USA. Hvad mon det er i Danmark?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste